21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCONLIFCT SIRIA: Guvernatorul provinciei Hama a fost ASASINAT

CONLIFCT SIRIA: Guvernatorul provinciei Hama a fost ASASINAT

Guvernatorul provinciei Hama, situată în centrul Siriei, a fost asasinat duminică într-un atentat cu maşină-capcană, a anunţat presa oficială imputând atacul rebelilor, relatează AFP, conform Mediafax.

Potrivit televiziunii de stat, “terorişti l-au asasinat pe Anas Abdel Razzaq al-Naem, guvernatorul din Hama, într-un atentat cu maşină-capcană în cartierul Jarajima, la Hama”, un oraş în care militanţi au organizat manifestaţii uriaşe împotriva regimului, înainte ca revolta să se transforme în război civil.

Consiliul de Miniştri a afirmat că al-Naem a “murit ca un martir, ucis de bande criminale“.

Guvernatorul a fost numit în iulie 2011, după patru luni de la începutul revoltei împotriva puterii, în locul lui Khaled Abdel-Aziz, destituit de către preşedintele Bashar al-Assad imediat după manifestaţiile în masă împotriva regimului organizate în oraşul Hama.

Hama a fost un loc simbolic al mişcării de contestare a regimului în 2011, la manifestaţii participând sute de mii de persoane, după care armata a preluat controlul asupra oraşului.

Oraşul este un simbol, începând din 1982, după reprimarea sângeroasă a unei revolte a confreriei interzise Fraţii Musulmani împotriva preşedintelui Hafez al-Assad, tatăl lui Bashar, în care au fost ucise aproximativ 20.000 de persoane.

Cele mai citite

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...

Dan Diaconescu rămâne sub control judiciar

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, judecat pentru comiterea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, rămâne sub control judiciar, fiind...

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...
Ultima oră
Pe aceeași temă