27.6 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialCONLIFCT SIRIA: Guvernatorul provinciei Hama a fost ASASINAT

CONLIFCT SIRIA: Guvernatorul provinciei Hama a fost ASASINAT

Guvernatorul provinciei Hama, situată în centrul Siriei, a fost asasinat duminică într-un atentat cu maşină-capcană, a anunţat presa oficială imputând atacul rebelilor, relatează AFP, conform Mediafax.

Potrivit televiziunii de stat, „terorişti l-au asasinat pe Anas Abdel Razzaq al-Naem, guvernatorul din Hama, într-un atentat cu maşină-capcană în cartierul Jarajima, la Hama”, un oraş în care militanţi au organizat manifestaţii uriaşe împotriva regimului, înainte ca revolta să se transforme în război civil.

Consiliul de Miniştri a afirmat că al-Naem a „murit ca un martir, ucis de bande criminale„.

Guvernatorul a fost numit în iulie 2011, după patru luni de la începutul revoltei împotriva puterii, în locul lui Khaled Abdel-Aziz, destituit de către preşedintele Bashar al-Assad imediat după manifestaţiile în masă împotriva regimului organizate în oraşul Hama.

Hama a fost un loc simbolic al mişcării de contestare a regimului în 2011, la manifestaţii participând sute de mii de persoane, după care armata a preluat controlul asupra oraşului.

Oraşul este un simbol, începând din 1982, după reprimarea sângeroasă a unei revolte a confreriei interzise Fraţii Musulmani împotriva preşedintelui Hafez al-Assad, tatăl lui Bashar, în care au fost ucise aproximativ 20.000 de persoane.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă