16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialConferinţa World Sustainable Energy Days va prezenta casa e4 din cărămida de...

Conferinţa World Sustainable Energy Days va prezenta casa e4 din cărămida de la Wienerberger România

Proiectul “Casa e4 din cărămida de la Wienerberger” va fi prezentat în cadrul conferinţei World Sustainable Energy Days cu tema ”Clădiri cu un consum de energie aproape egal cu zero”, care va avea loc începând de mâine 26 februarie până pe 28 februarie, în Wels – Austria.

Evenimentul reprezintă platforma internaţională de discuţii referitoare la prioritatea din domeniul construcţiilor: clădiri cu eficienţă energetică ridicată. În cadrul conferinţei se vor prezenta ultimele tehnologii, modele de business, politici şi planuri naţionale de acţiune, exemple ale unor proiecte de succes.

În prima zi a conferinţei, proiectul din România “Casa e4 din cărămida de la Wienerberger – soluţia locală pentru a răspunde unei provocări globale” va fi prezentat de către Dr. Arh. Sergiu Petrea.

Echipa de specialişti care contribuie alături de acesta la implementarea proiectului îi reuneşte pe Prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin, Preşedintele Asociaţiei Române a Auditorilor Energetici pentru Clădiri, şi pe Ing. Iulian Cuta, Product Development Manager Wienerberger – coordonator. Proiectul românesc a fost selectat dintre 80 de înscrieri din 30 de ţări din lume.

“Wienerberger, prin produsele şi proiectele sale, susţine locuirea de calitate şi toate eforturile companiei sunt orientate în această direcţie.

Familiile din România care îşi doresc locuinţe confortabile, construite din materiale naturale pot beneficia de avantajele oferite de sistemul complet de zidărie ceramică Porotherm.

Astfel, pot obţine o construcţie de calitate şi eficientă energetic care să îndeplinească cerinţele normelor europene de performanţă energetică a clădirilor, ce devin obligatorii din anul 2020 inclusiv în România (Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European)”, a declarat Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Vânzări şi Marketing.

“Casa e4 din cărămida de la Wienerberger” este un concept unic lansat de companie în 2012 ca o soluţie viabilă la provocările caselor viitorului.

Conform legislaţiei europene privind eficienţa energetică a clădirilor, cu aplicabilitate în toate ţările UE, după 2020 toate clădirile noi vor trebui să aibă un consum net de energie aproape egal cu zero. Prima Casă e4 a fost realizată sub coordonarea Wienerberger în Austria, iar în 2014 va fi construită şi în România.

 

Cele mai citite

Nou record pentru Maratonul Internaţional de la Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu (MIS) se pregătește să își scrie o nouă pagină de istorie, adunând la start aproape 9.000 de participanți înscriși, marcând astfel...

Cum funcționează RNG-ul la sloturi online? Cum sunt stabilite câștigurile?

Rezultatele de la sloturi online sunt stabilite pe baza unui generator de numere aleatorii (RNG). Un RNG reprezintă un algoritm care generează în mod...

Nou record pentru Maratonul Internaţional de la Sibiu

Maratonul Internațional Sibiu (MIS) se pregătește să își scrie o nouă pagină de istorie, adunând la start aproape 9.000 de participanți înscriși, marcând astfel...
Ultima oră
Pe aceeași temă