12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialConducerea DGFP Satu Mare acuză oamenii de afaceri

Conducerea DGFP Satu Mare acuză oamenii de afaceri

Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, Dan Maier, susţine că diferiţi administratori de firme încearcă să obţină sume de bani din restituirea TVA-ului prin supraevaluarea mărfurilor sau prin operaţiuni fictive.

”Există un atac banditesc asupra veniturilor bugetului de stat prin diferite manevre la care recurg diferiţi reprezentanţi sau persoane din anturajul societăţilor economice. Se încearcă fraudarea bugetului statului”, a declarat Maier.

649 de deconturi

Acesta a explicat că de la începutul anului au fost depuse 649 de deconturi de TVA, care însumate au o valoare de 46,9 milioane lei. Suma este cu mult mai mare decât cea înregistrată în primele şase luni ale anului trecut, când un număr asemănător de cereri au însumat 31,3 milioane de lei.

Maier a mai spus că din totalul cuantumului sumei cerute anul acesta de reprezentanţii firmelor din Satu Mare a aprobat spre restituire doar suma de 24,3 milioane de lei. Verificările încă nu au fost finalizate, dar un număr de cereri, prin care administratorii cer, în total, restituirea a 1,7 milioane de lei, a fost respins.

Directorul executiv al DGFP Satu Mare a explicat că printre metodele de păcălire a statului se numără înregistrarea vânzărilor sau a facturilor fictive, precum şi supraevaluarea mărfurilor în documente.

DGFP Satu Mare a efectuat în 2011 un număr de 52 de sesizări penale, pentru un prejudiciu de aproape 50 de milioane lei, adică de peste trei ori mai mare decât cel înregistrat anul trecut, când prejudiciul a fost de 17,3 milioane, la un număr asemănător de sesizări.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă