1.8 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeSpecialConducerea Academiei de Poliţie, pensionată prin decret prezidenţial

Conducerea Academiei de Poliţie, pensionată prin decret prezidenţial

Rectorul Academiei de Poliţie, chestorul Gheorghe Popa, şi cei doi prorectori au fost pensionaţi prin decret prezidenţial. Începând de joi, prin Ordin al ministrului afacerilor interne, comisarul-șef de poliție Torje Daniel Costel a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de rector al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Cu aceeași dată, au fost împuterniciți în funcțiile de prorector domnii comisar șef de poliție Prună Ștefan Eugen și comisar de poliție Vasile Sergiu Adrian, informează MAI.

Cele trei funcții au rămas vacante ca urmare a încetării raporturilor de serviciu, cu drept la pensie, a fostei conduceri a Academiei de Poliție.

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a solicitat conducerii interimare a Academiei de Poliție să ia toate măsurile necesare pentru buna desfășurare a activității instituției până la organizarea alegerilor pentru desemnarea rectorului și prorectorilor, conform Legii nr. 1/2011 a Educației Naționale.

Totodată, ministrul afacerilor interne a dispus conducerii Academiei de Poliție să gestioneze cu maximă responsabilitate întreg procesul de admitere din această vară, având în vedere că în acest an cifra de școlarizare a fost majorată la maxim, iar din experiența anilor anteriori concurența va fi una foarte mare. 

O altă prioritate a echipei de conducere este organizarea în bune condiții a examenului de absolvire și a procesului de repartizare în structurile M.A.I. a tinerilor polițiști, jandarmi și pompieri, încadrarea promoției 2016 urmând să se facă la termen.

Gheorghe Popa este la conducerea Academiei de Poliţie din anul 2014. A mai condus unitatea de învăţământ şi în anul 2013 În trecut a mai ocupat funcţiile de adjunct al Poliţiei Române, şef al Institutului de Criminalistică, şef al Institutului de Ordine Publică dar şi alte funcţii în cadrul structurilor MAI.

 

Cele mai citite

Cursuri suspendate din cauza viscolului! Elevii din cinci județe nu merg mâine la școală

Ministerul Educației a anunțat că activitatea didactică va fi suspendată luni în judeţele Brăila, Constanţa, Călăraşi, Galaţi şi Tulcea din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ministerul...

Britanicii, fermi în sprijinirea Ucrainei la Washington: O delegație de Parlamentari britanici de rang înalt se alătură Prietenilor Conservatori ai Ucrainei la Washington DC

Delegația ce se va afla la Washington începând de luni, 27 noiembrie, organizată de Conservatives Friends of Ukraine va încerca să consolideze unitatea occidentală...

Instituțiile din subordinea Ministerului Muncii intră în grevă generală, de luni

Angajaţii instituţiilor din Ministerul Muncii vor intra în grevă generală începând de luni, 27 noiembrie, pentru eliminarea inechităţilor salariale şi pentru îmbunătăţirea condiţiilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă