15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCondamnarea lui Voiculescu, în presa internațională

Condamnarea lui Voiculescu, în presa internațională

Condamnarea lui Dan Voiculescu la10 ani de închisoare cu executare și confiscarea sediilor Grivco și Antena 3 nu a rămas fără ecou în presa internațională.

Astfel, mai multe publicații străine au tratat acest subiect despre care se spune că este cel mai mare triumf al justiției în România post-decembristă:

Potrivit Mediafax, agenţia France Presse scrie că ”un mogul media român şi informator secret al comunismului a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru fraudă asupra statului”.

Global Post titrează că acest proces a fost în atenţia presei şi a publicului timp de 6 ani, iar Voiculescu este cea mai influentă persoană publică condamnată, după fostul premier Adrian Năstase.

Business Review scrie că verdictul istoric vine după ani de proceduri judiciare, amânări, manevre politice şi atacuri media.

ABC News arată că deoarece Voiculescu are peste 60 de ani, va putea fi eliberat după ce va executa o treime din pedeapsă.

Și în China s-a scris despre acest proces: Agenţia de presă chineză Xinhua scrie că Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar de corupţie ce a presupus privatizarea unui institut agricol român, faptă care a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro.

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă