14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialConcerte si expozitii

Concerte si expozitii

Editors – indie rock bazat pe chitare

Duminica, 16 august, ora 19.00, la Teatrul de Vara Herastrau, sunteti invitati la un concert sustinut de trupa "Editors". Initial s-a numit "Pilot", apoi "The Pride" si "Snowfield", pentru ca in anul 2002 sa adopte titulatura de "Editors". Din componenta trupei fac parte Tom Smith (lead vocals, rhythm, guitar, piano), Chris Urbanowicz (lead guitar & synth), Russell Leetch (bass guitar & live backing vocals) si Ed Lay (drums, percussion & live backing vocals). Desi nu pretinde ca ar fi in vreun fel "rock & roll", se poate spune totusi ca trupa "Editors" este "o marca inregistrata", cel putin in ceea ce priveste soundul propriu, un amestec de mela­ncolie, meditatie si emotie ce capteaza perfect spiritul vremurilor pe care le traim.
Pana acum, trupa "Editors" a lansat doua albu­me de studio devenite discuri de platina in Marea Britanie, care s-au vandut in peste 2 milioane de exemplare in intreaga lume. Albumul de debut, "The Back Room" a fost lansat in 2005 si contine hiturile, "Munich" si "Blood". Acest debut a insemnat in anul urmator o nominalizare la Mercury Prize Award 2006 – premiile criticilor de muzica din Marea Britanie. Apoi, "An End Has A Start" a intrat direct pe locul intai in topul vanzarilor de albume, aducand inca o nominalizare, de data aceasta la Brit Awards 2008, la categoria Best British Band. In septembrie 2009 este programat sa apara cel de-al treilea album al trupei, ce va purta titlul "In This Light And On This Evening", album de care s-a ocupat veteranul Flood, bine cunoscut pentru colaborarile sale cu trupele "Depeche Mode", "U2", "Nick Cave", "PJ Harvey" sau "Nine Inch Nails". Biletele, in valoare de 85 lei, pot fi achizitionate online de pe myticket.ro si din reteaua Diverta.

Expozitii

Adrian Stoenica
Pictura.
(foto 2)

Expozitia cuprinde 110 lucrari in pastel uscat pe carton – tehnica dificila, de o mare acuratete, finete si precizie. Tematica exponatelor o constituie florile si naturile statice cu portelanuri, peisajele citadine, biserici din Maramures, case din Slanic Prahova, paduri la izvoarele Ialomitei. Doua portrete de calugari de la Sihastria si Marcus completeaza tema­tica acestei expozitii. GALERIA ORIZONT (Bd. Nicolae Balcescu nr. 23 A, tel. 021.315.89.22) – Expozitia este deschisa pana pe 19 august.

"Descoperind ASIA prin tesaturi si artizanat"
Tesaturi
.

Asociatia Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) a fost infiintata pe 8 august 1967 la Bangkok de catre cele cinci state membre fondatoare: Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore si Thailanda. Expozitia deschisa cu ocazia a 42 de ani de la infiintare le ofera vizitatorilor oportunitatea de a intalni originalitatea tesaturilor si creativitatea mestesuga­rilor din Sud-Estul Asiei. Dintre expo­na­te se remarca tesaturile si costumele traditionale specifice diferi­telor etnii precum si piese ilustrand maiestria artizanilor locali.
MUZEUL SATULUI "DIMITRIE GUSTI" (Sos. Kiseleff nr. 28-30, tel. 021.317.91.30) – Expozitia este deschisa pana pe 23 august.

"Familia Regala din Romania in carti postale ilustrate", editia a II-a
Carti postale.

Vizitatorii vor surprinde familia regala a Romaniei in diverse ipostaze – la serbarile dedicate zilei de 10 mai, la trecerea in revista a trupelor, la ma­nevrele regale, la balurile de la Curtea Regala.
MUZEUL NATIONAL COTROCENI (Bd. Geniului nr. 1, tel. 021.317.31.01) – Expozitia este deschisa pana pe 30 august.

"Simfonia meniului"
Meniuri regale.

In cadrul expozitiei este evocata atmosfera rafinata de la Curtea Regala prin reconstituirea servirii unui dejun regal, prezentarea unui me­­niu oficial si a unui meniu traditional romanesc.
MUZEUL NATIONAL COTROCENI (Bd. Geniului nr. 1, tel. 021.317.31.01) – Expozitia este deschisa pana pe 30 august.

"Balcic, arc peste timp"
Pictura.

Expozitia este reprezentativa pentru ta­be­rele de creatie organizate la Balcic, in cadrul programului "Pictori de azi la Balcic". Lucrarile artistilor exprima lumina, culoarea si spiritul Balcicului intr-un mod care aminteste de marile picturi roma­nesti interbelice, integrand insa nuante ale contempora­neitatii.
MUZEUL NATIONAL COTROCENI (Bd. Geniului nr. 1, tel. 021.317.31.01) – Expozitia este deschisa pana pe 30 august.

"Apa, Focul, Pamantul si Sarea – Medicina Populara Romaneasca"
Plante medicinale.

Expozitia ilustreaza co­nex­iu­nile pe care fiinta umana le are cu pamantul, cu plantele, cu mineralele sau cosmosul. Se spune ca exista o planta pentru fiecare durere a omului. De aceea, planta nu trebuie smulsa sau rupta. Ea trebuie cu­leasa, iar pentru aceasta iti trebuie multa intelegere si dragoste. Sunt expuse zeci de plante utilizate in medicina populara, vasele in care se pregateau acestea, dar si cele folosite pentru culesul sau pastrarea acestora.
SLOBOZIA – MUZEUL NATIONAL AL AGRICULTURII (Bd. Matei Basarab nr. 10, tel. 0243.230.184) – Expozitia este deschisa pana pe 24 septembrie.

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă