12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialConcert de Ziua Italiei

Concert de Ziua Italiei

Pe 3 iunie, violonistul Alexandru Tomescu și clavecinistul Andrea Coen vor susține un concert la Ateneul Român, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei. Evenimentul a devenit deja o tradiție, acesta fiind al doilea an în care muzicieni de prestigiu urcă pe scena Ateneului pentru a sărbători ziua Republicii Italiene în România.

Din programul muzical al acestei seri deosebite fac parte lucrările Preludio, Loure and Gavotte en Rondeau, Concertul nr. 7 în Fa major și Sonata nr. 4 de Johann Sebastian Bach, Toccata VII de Girolamo Frescobaldi și La Follia de Arcangelo Corelli.

“Muzica poate construi legături între oameni care aparțin diferitelor popoare și culturi, de aceea am ales limbajul muzicii pentru a sărbători Ziua Națională a Italiei la București. I-am invitat pe doi dintre cei mai cunoscuți și iubiți artiști din Italia și România să interpreteze piese compuse de Johann Sebastian Bach și de doi dintre maeștrii italieni care l-au inspirat: Girolamo Frescobaldi și Arcangelo Corelli”, a declarat Diego Brasioli, ambasadorul Italiei în România. 

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Gata cu cariera de profesor a lui Klaus Iohannis. Președintele s-a pensionat

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, care a fost rezervată pentru președintele Klaus Iohannis timp de aproximativ 27...
Ultima oră
Pe aceeași temă