10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialCompetitie nationala de matematica si informatica

Competitie nationala de matematica si informatica

» Sute de elevi din toata tara au participat la a sasea editie a concursului.

» Matematicianul Ion Tiotioi a cooptat echipele pe baza rezolvarilor trimise revistei.

Peste 1.200 de elevi din intreaga tara s-au reunit in judetul Constanta pentru a participa la a sasea editie a concursului anual al rezolvatorilor din Revista de Matematica si Informatica editata la Constanta. Concursul s-a desfasurat la scoala cu clasele I-VIII "Gheorghe Titeica" si la Colegiul Tehnic "Tomis".
Corectarea lucrarilor a fost derulata intr-un timp foarte scurt, incat au fost posibile depunerile de contestatii si premierea elevilor in aceeasi zi. Festivitatea de premiere a avut loc la Palatul Copiilor, unde au fost prezenti toti participantii alaturi de presedintele concursului, profesor matematica Ion Tiotoi, inspector scolar general Narciz Amza, inspector matematica si informatica prof. Florian Gache, directorul scolii cu clasele I-VIII "Gheorghe Titeica", profesor Elena Cojocaru, directorul Colegiului Tehnic "Tomis", profesor Lucia Zamfirescu, si alti reprezentanti ai ISJ Constanta si Tulcea.
Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul scolar Judetean Constanta si Societatea de stiinte Matematice din Romania. Cele opt judete de unde au venit sutele de elevi pentru a participa la concurs sunt: Bucuresti, Dolj, Galati, Gorj, Ialomita, Olt, Tulcea, Vrancea si Valcea. Copiii au fost cooptati de profesorul Ion Tiotioi pe baza raspunsurilor date pana in prezent la problemele din Revista de Matematica si Informatica. De aici provine si denumirea de concurs al rezolvatorilor.

» Olimpiade

Inspectoratul scolar General Constanta a organizat olimpiada de religie islamica, faza judeteana. La aceasta etapa au participat 65 de elevi, care au sustinut examenul la Colegiul National Kemal Attaturk din Medgidia. ISJC a initiat si Olimpiada Nationala a Sportului scolar. Proba la care s-a desfasurat concursul a fost de baschet pentru elevele de liceu. Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului premiaza echipele castigatoare cu diplome, cupe, tricouri si premii in bani. La competitie au participat echipe din Arad, Baia Mare, Botosani, Brasov, Bucuresti, Galati, Pitesti si Sinaia.

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă