19.6 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialComitetul Rio-2016 vinde un produs împotriva insectelor, care are un logo cu...

Comitetul Rio-2016 vinde un produs împotriva insectelor, care are un logo cu Jocurile Olimpice

Un produs anti-insecte cu logo-ul Jocurilor Olimpice de la Rio a fost pus în vânzare, începând cu luna februarie, în zece magazine oficiale ale Comitetului Rio-2016 de pe aeroporturile din Rio și Sao Paolo, potrivit site-ului „Maquina do Esporte”, citat de agenţia France Presse (AFP), informează Agerpres.

Comitetul Rio-2016 susţine că este o coincidenţă cu situaţia actuală generată de epidemia cu virusul Zika, precizând că ideea a apărut încă din 2011. În acel moment, s-a propus licențierea a sute de produse cu marca olimpică şi paralimpică, printre care creioane, caiete, lenjerii de pat, produse de protecţie solară şi împotriva insectelor. Astfel, au primit licență 3.000 de produse din 70 de domenii diferite.

Comitetul şi guvernul brazilian asigură că izbucnirea epidemiei de Zika nu afectează organizarea Jocurilor Olimpice şi recent a fost lansată în întreaga ţară o campanie de mobilizare masivă a armatei pentru a ajuta populaţia să lupte împotriva Zika. 

Virusul transmis de ţânţarul Aedes aegypti provoacă simptome uşoare asemănătoare gripei (febra, dureri de cap, dureri de corp). Dar el este de asemenea suspectat că atunci când atinge o femeie însărcinată ar putea provoca o malformaţie congenitală gravă a fătului numită microcefalie (reducerea circumferinţei capului, cu efect nefast asupra dezvoltarii intelectuale a copilului) şi că ar putea declanşa o afecţiune neurologică severă numită sindromul Guillain-Barré. 

Începând din octombrie 2015, un număr de 641 de nou-născuţi brazilieni au fost înregistraţi cu microcefalie dintre care 139 de copii au murit din cauza acestei boli, a declarat marţi ministerul brazilian al sănătăţii. Brazilia este ţara cea mai afectată de această epidemie care se manifestă cu precădere în America Latină, cu 1,5 milioane de persoane infectate din octombrie 2015 până acum, aminteşte AFP.

Cele mai citite

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă