13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialComisia Congresului SUA a injumatatit fondurile destinate amplasarii scutului antiracheta in Europa

Comisia Congresului SUA a injumatatit fondurile destinate amplasarii scutului antiracheta in Europa

O comisie din Camera Reprezentantilor a aprobat miercuri reducerea la jumatate a sumei de 720 de milioane de dolari, solicitata de administatia George W. Bush pentru inceperea lucrarilor la sistemul antiracheta in Polonia si Cehia, relateaza Reuters monitorizat de Mediafax.

Comisia pentru Servicii Armate, condusa de democrati, a redus cu 233 de milioane de dolari fondurile de cercetare si cu 140 de milioane de dolari pe cele destinate construirii acestor obiective miliare, a caror demarare necesita aprobarea celor doua tari.

Comisia pentru Serviciile armate din Senat a anuntat ca la 1 mai a aprobat cererea presedintelui Bush privind alocarea sumei de 719,8 milioane de dolari pentru desfasurarea celor zece interceptoare de racheta in Polonia si instalarea unui radar in Cehia.

Fondurile alocate sistemului antiracheta din Europa ar ajunge la un total de 4,5 miliarde de dolari pana in 2013, potrivit proiectului de buget trimis Congresului de Bush in februarie.

Secretarul american al Apararii, Robert Gates, a cerut o finantare integrala, potrivit republicanului Terry Everett. El l-a citat pe Gates, care a precizat ca o astfel de finantare ar trimite un "semnal puternic" Poloniei, Cehiei, NATO, Rusiei si Iranului.

Administratia Bush a argumentat ca sistemul european antiracheta vizeaza sa contracareze eventuale amenintari cu racheta din partea Iranului.

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Șefa Administrației Spitalelor București, la DNA

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiată...
Ultima oră
Pe aceeași temă