29 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăSpecialComisia Congresului SUA a injumatatit fondurile destinate amplasarii scutului antiracheta in Europa

Comisia Congresului SUA a injumatatit fondurile destinate amplasarii scutului antiracheta in Europa

O comisie din Camera Reprezentantilor a aprobat miercuri reducerea la jumatate a sumei de 720 de milioane de dolari, solicitata de administatia George W. Bush pentru inceperea lucrarilor la sistemul antiracheta in Polonia si Cehia, relateaza Reuters monitorizat de Mediafax.

Comisia pentru Servicii Armate, condusa de democrati, a redus cu 233 de milioane de dolari fondurile de cercetare si cu 140 de milioane de dolari pe cele destinate construirii acestor obiective miliare, a caror demarare necesita aprobarea celor doua tari.

Comisia pentru Serviciile armate din Senat a anuntat ca la 1 mai a aprobat cererea presedintelui Bush privind alocarea sumei de 719,8 milioane de dolari pentru desfasurarea celor zece interceptoare de racheta in Polonia si instalarea unui radar in Cehia.

Fondurile alocate sistemului antiracheta din Europa ar ajunge la un total de 4,5 miliarde de dolari pana in 2013, potrivit proiectului de buget trimis Congresului de Bush in februarie.

Secretarul american al Apararii, Robert Gates, a cerut o finantare integrala, potrivit republicanului Terry Everett. El l-a citat pe Gates, care a precizat ca o astfel de finantare ar trimite un "semnal puternic" Poloniei, Cehiei, NATO, Rusiei si Iranului.

Administratia Bush a argumentat ca sistemul european antiracheta vizeaza sa contracareze eventuale amenintari cu racheta din partea Iranului.

Cele mai citite

Peste 8.700 de ucraineni au intrat ieri în România

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că, ieri, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 84.254 de persoane,...

Rusia a trecut la jaf în stil mare. Un vapor plin a plecat din portul Mariupol

De la furturi de mărunțișuri, acum Rusia a trecut la furt cu navele din Ucraina, ceea ce cu siguranță criza alimentară și cea a...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 94: țara vecină îi cere Germaniei să sisteze livrările de gaze prin Nord Stream 1

UPDATE, ora 12:43:Trupele ruse din Donbas vor încerca, cel mai probabil, o nouă forţare a râului Siverski Doneţ, conform ultimului raport despre războiul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă