16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialComandantul poliţiei federale elveţiene, suspendat. Cauza: povestea de dragoste cu o rusoaică

Comandantul poliţiei federale elveţiene, suspendat. Cauza: povestea de dragoste cu o rusoaică

Comandantul poliţiei judiciare elveţiene, funcţionarul cu cel mai înalt rang din cadrul poliţiei din această ţară, a fost suspendat din funcţie din cauza unei poveşti de dragoste, autorităţile apreciind că fosta sa parteneră, o femeie de origine rusă, ar putea reprezenta un risc.

Potrivit Tribunalului Administrativ Federal, Michael Perler, în vârstă de 42 de ani, a făcut greşeala să le ceară subordonaţilor săi să efectueze un control de securitate asupra noii sale partenere şi de a fi luat-o cu el, în 2010, într-o vizită profesională la Sankt Petersburg, scrie Mediafax, care cotează AFP. Scopul acestei vizite era participarea la o conferinţă consacrată mijloacelor de luptă împotriva mafiei ruse.

Perler a preluat conducerea Poliţiei Judiciare Federale în iulie 2009. În opinia tribunalului, funcţia de comandant al Poliţiei Judiciare Federale este foarte sensibilă, pentru că oferă acces la informaţii confidenţiale, cum sunt cele de la serviciile de informaţii interne şi externe.

În 2010, presa a dezvăluit că Michael Perler a luat-o pe noua sa parteneră într-o deplasare în străinătate, în timpul serviciului. Această tânără, pe care o cunoştea la acea dată de cinci luni, este originară din ţara unde a efectuat vizita, adică Rusia. Pentru a se asigura că nu prezenta niciun risc, el a cerut unor subordonaţi să efectueze un control de securitate.

În urma publicării acestei informaţii în presă, a fost declanşată o anchetă internă, care s-a încheiat cu suspendarea înaltului funcţionar. În raportul înaintat justiţiei, anchetatorii au criticat dur naivitatea înaltului funcţionar şi iresponsabilitatea acestuia. “El şi-a urmat doar sentimentele”, se arată în raport.

Perler s-a apărat de aceste acuzaţii declarând că s-a despărţit de tânără, atunci când a fost informat despre rezultatele anchetei.

Potrivit tribunalului, Perler ar fi trebuit să îşi dea seama singur că această relaţie “nu era potrivită”. În plus, faptul că a luat-o pe partenera sa în călătorie dovedeşte o lipsă de conştientizare a potenţialelor riscuri, au stabilit judecătorii.

Michael Perler a făcut apel împotriva hotărârii tribunalului. Cotidianul Tages Anzeiger, care a efectuat o anchetă jurnalistică, afirmă că fosta perteneră a poliţistului, Elena T., locuieşte de mai mult timp în Elveţia şi că, între timp, a primit cetăţenia elveţiană. De formaţie stilistă, Elena T. este, pe timpul iernii, instructor de schi şi are drept clienţi ruşi bogaţi veniţi în vacanţă la Saint-Moritz.

Tânăra a declarat cotidianului că legătura sa cu poliţistul elveţian a durat un an.

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...
Ultima oră
Pe aceeași temă