12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCohen şi Kempes, show-uri de poveste

Cohen şi Kempes, show-uri de poveste

La finele acestei săptămâni iubitorii muzicii vor avea ocazia de a întâlni cu doi interpreţi de marcă ai unor genuri diferite, dar la fel de îndrăgiţi. Kempes, fostul solist al trupei Cargo, va urca astăzi pe scena din incinta Arenelor Romane, iar mâine Leonard Cohen va concerta în Piaţa Constituţiei.

Ovidiu Ioncu Kempes, al cărui nume s-a identificat cu cel al trupei Cargo în perioada în care a fost solistul formaţiei timişorene, va reveni în faţa publicului bucureştean, după o absenţă de opt ani din peisajul rock-ului românesc, cu noua sa trupă, Rezident Ex, adică alături de Tavi Iepan – chitară, Adrian Popescu – chitară, Christian Podratzky – bas, Florin Cvasa – tobe şi Matthias Lange – chitară, ex-chitarist la Sinner şi Metalium.

Show-ul, care va începe de la ora 20.30, după ce în deschidere vor cânta cei de la Desant, se anunţă de zile mari, mai ales că, pe lângă piese noi, Kempes a promis că va interpreta şi hituri pe care le cânta la Cargo. De altfel, în prezent este în lucru primul album al trupei, care va include piesele compuse de Tavi Iepan în perioada de început a trupei Cargo, precum „Povestiri din gară”, „Brigadierii”, „Buletin de ştiri”, dar şi piese din acea perioada care vor ajunge acum, în premieră, la urechile publicului: „Catedrala sufletului”, „Închis”, „Caz de boală”, „Camera viselor”, „Fotografia”, „Oglinda”, „Iarna”.

Pentru concertul Rezident Ex din 21 septembrie au fost puse în vânzare două categorii de bilete, de 60 de lei, pentru acces general, şi tichete VIP de 100 de lei, care facilitează fanilor întâlnirea şi fotografierea cu membrii trupei, o sesiune de autografe, afişul evenimentului şi o brăţară care le va permite accesul la after-party în clubul Ageless. Biletele au fost distribuite în toată reţeaua BILETOO, iar în ziua concertului se vor vinde şi la casele de bilete de la intrarea în Arenele Romane.

Leonard Cohen promite spectacol de trei ore

Vocea profundă a lui Leonard Cohen va răsuna mâine, 22 septembrie, cu începere de la ora 20.00, în Piaţa Constituţiei din Capitală, într-un concert din cadrul turneului internaţional de  promovare a celui de-al doisprezecelea album, „Old Ideas”, adus în România de Marcel Avram. Bucureştiul este singurul oraş din Europa de Est care va fi onorat de vizita lui Leonard Cohen, pe harta periplului “Old Ideas” regăsindu-se localităţi doar din ţări ca Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Irlanda, Turcia, Italia, Franţa, Spania şi Portugalia.

Show-ul se anunţă un adevărat regal muzical, veteranul interpret având programat un concert de peste trei ore. În actualul turneu mondial, Leonard Cohen are alături un grup fabulos de acompaniament, din care fac parte Roscoe Beck (bas, contrabas, director muzical), Neil Larsen (acordeon, alte instrumente cu clape), Rafael Gayol (tobe, alte instrumente de percuţie), Mitch Watkins (chitară), Javier Mas (chitară, lăută), Sharon Robinson & Webb Sisters (voci adiţionale), precum şi violonistul moldovean Alexandru Bublitchi.

Săptămâna trecută, artistul canadian a concertat la Berlin, iar în prima parte a spectacolului în  playlist-ul său s-au regăsit piese de referinţă precum „Dance Me to the End of Love”, „The Future”, „Everybody Knows”, „In My Secret Life”, „Waiting for the Miracle”. În cea de-a doua parte a show-ului printre hituri s-au numărat „Tower of Song”, „Suzanne”, „Democracy”, „Coming Back to You”, „I’m Your Man”, „Hallelujah” sau „Take This Waltz”.

Biletele în zonele de lux, epuizate

La Bucureşti, interesul publicului român pentru muzica lui Leonard Cohen s-a dovedit a fi la cel mai înalt nivel, toate biletele VIP Exclusive (852,00 lei), VIP Front Stage (639,00 lei) şi cele din categoria I (266,25 lei) fiind epuizate. Ultimele bilete se găsesc la vânzare prin reţeaua Eventim, la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, DOMO, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi pe www.eventim.ro

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă