22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Codrin Ștefănescu, lăudat de propaganda rusă, după scandalul cu ”gorilele” aduse să îl păzească pe Dragnea

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, este descris în termeni elogioși de site-ul de propagandă al Kremlinului, Sputnik. Într-un articol intitulat ”Codrin Ștefănescu – inedit, despre arte oculte, colecții și cărți rare”, pesedistul, cunoscut pentru scandalurile provocate în spațiul public, este prezentat drept un intelectual pasionat de ezoterism. ”Pe lângă cunoscutele sale ieșiri publice din politică, caracterizate prin aplomb și vehemență, Codrin Ștefănescu are o pasiune veche — arta și cunoașterea ocultă. De altfel, Codrin este unul dintre cei mai importanți colecționari de manuscrise și carte rară din România. Aseară, după mult mediatizatele aventuri de la ICCJ, Codrin a fost invitat la clubul "The Gallery", la un colocviu exclusivist, la care au participat un număr restrâns de cunoscători și pasionați ai domeniului ezoteric și ai științelor oculte”, scrie site-ul de propagandă Sputnik. 

”Cred că ar trebui să reluăm conferințele noastre, poate că din cauza pasiunilor politice acordăm prea puțin timp spiritului, pasiunii pentru cultură — de fapt capitolelor frumoase ale vieții", le-a declarat Codrin Ștefănescu celor de la Sputnik. 

Cel mai recent scandal legat de numele lui Codrin Ștefănescu este legat de aducerea unor ”gorile” la Înalta Curte de Casație și Justiție, ca să-l protejeze pe Liviu Dragnea de câțiva protestatari, care au strigat lozinci la adresa liderului PSD precum: „Justiţie, nu corupţie!”, „La puşcărie!”, fluturând cătuşe. 

La ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe lângă cei aproximativ zece protestari, se aflau şi câţiva indivizi, susţinători ai lui Dragnea, care au îmbrâncit jurnaliştii şi protestatarii. Prezent la termenul de la instanţa supremă, Codrin Ştefănescu a precizat că susţinătorii lui Liviu Dragnea sunt colegi de partid.

Ultima oră
Pe aceeași temă