16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialCod roşu de inundaţii pe Prut

Cod roşu de inundaţii pe Prut

Hidrologii au instituit, în noaptea de miercuri spre joi, cod roşu de inundaţii pe râul Prut, sector Oroftiana – Rădăuţi Prut, şi cod portocaliu pe râul Prut, sectorul Rădăuţi Prut – Stânca Costeşti, pentru intervalul 23 iunie, ora 22,00 – 28 iunie, ora 12,00, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, potrivit Agerpres.

 

Totodată, a fost emisă o avertizare de cod galben de fenomene meteorologice periculoase imediate pentru intervalul 23 iunie, ora 21,30 – 24 iunie, ora 03,30.

În acest interval se va continua asigurarea serviciului de permanenţă la primării, precum şi a celorlalte măsuri cuprinse în planul de apărare împotriva inundaţiilor.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă au fost avertizate să monitorizeze situaţia şi să anunţe în cel mai scurt timp Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani în cazul producerii unor situaţii de urgenţă generate de fenomenele meteorologice prognozate.

Echipaje ale ISU se află în localităţile vizate şi asigură asistenţă tehnică autorităţilor administraţiei publice locale.

În punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, joi, la ora 6,00, cota de pericol (650 cm) a fost depăşită cu 59 cm. Cu toate că suprafaţa de păşune inundată a depăşit 150 hectare, reprezentanţii ISU susţin că deocamdată gospodăriile cetăţenilor nu sunt în pericol.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă