15.2 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022
AcasăSpecialCum explică CNADNR închiderea autostrăzii Orăștie-Sibiu după doar 10 luni

Cum explică CNADNR închiderea autostrăzii Orăștie-Sibiu după doar 10 luni

Compania care a licitat lucrarea lotului 3 din autostrada Sibiu-Orăştie va suporta costurile aferente lucrărilor pentru remedierea fisurilor constatate, a anunțat, luni, CNADNR.

”Lucrările de remediere vor fi realizate de către Antreprenor pe propriul risc şi cheltuiala acestuia. Aceste defecte s-au cauzat execuţiei necorespunzătoare a lucrărilor de către Antreprenor şi nu alunecărilor de teren. În cadrul programului de remediere înaintat de către Antreprenor se regăsesc toate defectele din Şantier”, se arată în comunicatul instituției.

Reprezentanții instituției au mai precizat că defecțiunea apărută de la km 60+600 necesită perioada cea mai îndelungată pentru realizarea tuturor lucrărilor de remediere. În acest interval de timp sunt programate a se remedia şi toate celelalte defecte din şantier.

”În ceea ce priveşte zona km 59+800 clarificăm: atât Antreprenorul cât şi Beneficiarul realizează expertizarea acestei zone. Din analiză zonei rezultă că defecţiunea este cauzată de execuţia necorespunzătoare şi nu de alunecări de teren. Ceea ce este vizibil în şantier reprezintă o tasare structurală a structurii rutiere”, mai arată sursa citată.

Astfel, în ceea ce priveşte zona km 61+400, CNADNR a ținut să oprecizeze că, din activitatea de monitorizare întreprinsă de către Antreprenor, nu s-au înregistrat noi alunecări de teren în zona respectivă.

Mai mult, potrivit instituției,defectul în această zona se referă la un ebulment în bandă de urgenţă pentru care compania care a câștigat licitația a notificat realizarea unei expertize tehnice şi remediere conform programului de lucrări înaintat de către acesta.

 

Cele mai citite

Von der Leyen propune liderilor UE plafonarea prețurilor la gaze naturale

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va ridica problema plafonării prețului gazelor, liderilor UE, care se vor reuni în această săptămână, în încercarea...

Nici ceai de tei nu ne mai permitem! BNR scumpește iar creditele și pare că a făcut destul. Oare?

În timp ce inflația este la cote mari, iar prețurile nu se opresc din creșteri, Banca Națională a României (BNR) încearcă să ia măsuri...

Von der Leyen propune liderilor UE plafonarea prețurilor la gaze naturale

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va ridica problema plafonării prețului gazelor, liderilor UE, care se vor reuni în această săptămână, în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă