-1.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialClujenii colonizează Antalya

Clujenii colonizează Antalya

Amânarea reluării campionatului a obligat cele două echipe din Cluj, CFR şi Universitatea, să stea, în total, 78 de zile în cantonamentul din Turcia.

 Reluarea returului în Liga I a fost amânată cu o săptămână, astfel că microbiştii vor avea parte de fotbal românesc doar din luna martie. Din această situaţie, cel mai bine, dar şi cel mai prost, ies fotbaliştii, în special cei ai rivalelor clujene CFR şi Universitatea. Ocupanta locului secund în Liga I, CFR Cluj se află în plin cantonament încă din 15 ianuarie. Elevii pregătiţi de către Jorge Costa trebuiau să se întoarcă înapoi în ţară chiar astăzi, însă amânarea reluării campionatului i-au făcut pe oficialii feroviarilor să le prelungească sejurul în Turcia cu încă 10 zile.

Astfel, cel mai lung cantonament din istoria clujenilor a fost completat cu încă câteva zile de antrenamente şi jocuri amicale. „Este bine că se va amâna reluarea campionatului, însă să sperăm că doar cu o săptămână, nu mai mult. Noi ne-am prelungit stagiul de pregătire din Antalya, pentru că aici avem condiţii bune de pregătire, nu este zăpadă sau frig ca în România. Evident că jucătorii nu se bucură de acest lucru, pentru că suntem deja de o lună aici şi vom mai sta, dar sunt conştienţi şi înţeleg acest lucru. E destul de greu, dar este singura noastră şansă de a fi pregătiţi şi de a aborda cu încredere acest retur”, a fost poziţia preşedintelui clujenilor, Iuliu Mureşan, la aflarea veştii că etapa a 19-a va fi reprogramată.

78 de zile

Problema clujenilor este că au rămas fără adversari în stagiul din Antalya şi au început să-şi programeze meciuri cu echipele din liga a doua din România aflate în Tucia. Astfel, după partida contra celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, alb-vişiniii au întâlnit, ieri, pe UTA Arad, formaţie la care joacă şi fostul CFR-ist, Bogdan Mara. „Cantonamentele reprezintă cele mai grele perioade din viaţa fiecărui fotbalist, însă nu avem ce să facem. Ne este dor de familii, iar vestea că mai rămânem încă o săptămână aici nu ne-a picat prea bine, dar în România nu avem parte de asemenea condiţii de pregătire. Dacă vrem să fim puternici în retur, trebuie să acceptăm situaţia şi să rămânem în Antalya”, a spus şi fundaşul Vasile Maftei, cel care şi-a revenit după o accidentare ce l-a ţinut pe bară aproape un an.

Rivala CFR-ului, Universitatea Cluj, a fost puţin mai norocoasă şi s-a întors săptămâna trecută din Antalya. Jucătorii lui Ionuţ Badea au primit lângă familii vestea amânării campionatului şi, odată reîntorşi la Cluj pentru primul antrenament pe zăpadă, Niculescu şi compania au aflat că vor pleca din nou în Turcia. Alb-negrii se vor îndrepta astăzi către Antalya, de unde se vor întoarce în 25 februarie. „Am fost pregătiţi pentru reluarea campionatului săptămâna viitoare şi ne stabilisem chiar şi cele mai mici detalii. Totuşi, decizia amânării cred că este una rezonabilă având în vedere condiţiile meteo potrivnice. Probabil vom juca trei meciuri amicale în Turcia”, a declarat şi tehnicianul Universităţii, Ionuţ Badea. Dacă CFR-ul va aduna 42 de zile în Antalya, „studenţii” vor scăpa doar cu 36 de zile. 

 

Patru etape intermediare

Amânarea reluării campionatului nu va avea acelaşi efect şi asupra terminării întrecerii interne, a cărei ultimă etapă se va disputa, conform programului, în 19 mai. Asta înseamnă că, în decurs de 79 de zile, ar urma să se dispute toate cele 144 de meciuri rămase din acest campionat. Patru din cele 16 etape vor fi intercalate la mijlocul a patru săptămâni, ceea ce înseamnă că, timp de o lună, fiecare echipă ar urma să dispute trei meciuri în şapte zile. Un program complicat, dar care poate aduce al treilea titlu de campioană în vitrina CFR-ului.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...
Ultima oră
Pe aceeași temă