10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCluj: Inscripţie obscenă la adresa UDMR, pe statuia lui Matei Corvin, la...

Cluj: Inscripţie obscenă la adresa UDMR, pe statuia lui Matei Corvin, la finalul mitingului

O inscripţie obscenă la adresa UDMR a fost scrisă, marţi seară, pe soclul statuii lui Matei Corvin, din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, patru tineri fiind ridicaţi şi conduşi de jandarmi la Secţia 1 Poliţie pentru cercetări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, Anda Pop, a declarat, marţi seară, corespondentului MEDIAFAX că inscripţia a fost scrisă cu spray negru, iar persoanele care au scris-o urmează să fie sancţionate.

“Pe soclul statuii lui Matei Corvin a fost scris cu spray negru, marţi seară, la finalul unui miting de protest, o inscripţie obscenă la adresa unei formaţiuni politice. Patru tineri au fost ridicaţi de jandarmi şi conduşi la Secţia 1 Poliţie pentru cercetări. Aceştia urmează să fie sancţionaţi”, a spus Pop.

Protestul organizat la Cluj-Napoca s-a încheiat, marţi seară, fără incidente, după ce peste 700 de persoane au mărşăluit prin centrul municipiului, scandând lozinci antiprezidenţiale.

Participanţii la marş au scandat “Nu vrem să fim o naţie de sclavi”, “Unitate naţională”, “Nu staţi pe balcoane, că muriţi de foame”, “Pleacă, Băsescu, pleacă şi lasă-ne”, “Moarte trădătorilor”, “Regele Mihai” şi “PDL şi USL fură prin rotaţie”.

Ajunşi înapoi în Piaţa Unirii, manifestanţii au ţinut un moment de reculegere la monumentul “Stâlpi împuşcaţi”, dedicat Revoluţiei din 1989.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 21.30, fără a se înregistra incicente, urmând să fie reluat miercuri, de la ora 18.00.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă