10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialClientii bancilor, in pericol

Clientii bancilor, in pericol

La intalnirea organizata de Sectia 4, reprezentantii sucursalelor au fost absenti.
Cu ajutorul camerelor de supraveghere nu se pot vizualiza chipurile infractorilor.
Siguranta clientilor este asigurata doar pana la iesirea din unitate.
reprezentantii sucursalelor bancare sunt nepasatori fata de problemele intampinate de unitatile pe care le conduc. Ei au fost convocati la o dezbatere de lucratorii de la Sectia de Politie numarul 4, intalnire la care din 14 agentii bancare din zona doar trei si-au trimis reprezentantii. Politia constanteana a demarat un proiect pe linia pregatirii infractionale a populatiei, care dupa ce a cuprins bisericile si unitatile de invatamant s-a extins si in domeniul bancar. Lucratorii de la Sectia 4, cei de la Politia de Proximitate si de la Formatiunea de Ordine Publica au reclamat proasta colaborare dintre unitatile bancare si oamenii legii. Comisarul Ivan Anane, adjunctul Sectiei 4, a declarat ca prin aceasta actiune politistii vor sa asigure atat siguranta cetatenilor in incinta bancilor si in afara ei, precum si siguranta sucursalelor. Chiar daca unitatile bancare din Constanta au paza asigurata de camere de supraveghere nonstop, aceastea sunt de o calitate deosebit de proasta si sunt plasate in unghiuri din care nu se pot vedea fetele eventualilor infractori. Au existat banci la care au fost devastate bancomatele, iar cu ajutorul camerei de supraveghere nici macar nu se putea zari chipul indivizilor care se faceau vinovati de actiune.
Agentii sunt batrani
Paza umana, asigurata numai in timpul programului de lucru cu clientii, este deficitara. "De obicei, la sucursalele bancare sunt trimisi agenti de paza batrani, care in cazul unui conflict nu ar face fata infractorilor", a precizat reprezentantul unei banci de nivel international. Siguranta clientilor este asigurata numai in incinta bancii, motiv pentru care politistii au avut reclamatii ale celor carora le-au fost sustrase sume mari de bani dupa ce au iesit din unitatile respective.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă