16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăSpecialCJ Mureş a decis evacuarea Galenus

CJ Mureş a decis evacuarea Galenus

Consilierii judeţeni de la Târgu-Mureş au votat ieri cu o majoritate zdrobitoare (27 pentru şi 3 abţineri – n.r.) proiectul de hotărâre referitor la situaţia spaţiul în care îşi defăşoară activitatea Centrul medical “Galenus”, unul din primele unităţi medicale private din Târgu-Mureş. Proiectul prevede pornirea procedurilor juridice pentru evacuarea din spaţiul menţionat a Centrului “Galenus” şi, totodată, pentru demolarea acelor corpuri de clădire care au fost construite fără autorizaţie de firma care deţine centrul medical. În ceea ce priveşte procedurile de demolare, în condiţiile în care primarul municipiului Târgu-Mureş nu va da curs solicitării forului judeţean, consilierii au decis ca şi acest aspect să fie gestionat tot de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mureş, Edit Lokodi, care este însărcinată să se ocupe şi de îndeplinirea procedurilor de evacuare a unităţii medicale din imobilul în care îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract semnat cu fostul administrator al spaţiului, Spitalul Judeţean Mureş, în urmă cu aproape cinci ani.

“Execuţie politică”

“E o execuţie politică din partea UDMR, PSD şi PNL, clar, pentru că stăm în calea celor care acum sunt aliaţii PSD, respectiv a PNL. Eu sunt membru PSD, partidul meu m-a executat, nici un fel de problemă”, a declarat dr. Lucian Neagoş, managerul Centrului medical “Galenus”, care a insinuat că, de fapt, în spatele acestui vot ar sta interesele celui mai mare spital privat din Târgu-Mureş, “Nova Vita”, patronat de liberalul Virgil Mailat, şi care îl are în echipa managerială chiar pe liderul interimar al PSD Târgu-Mureş, dr. Dragoş Popa.

Totodată, Lucian Neagoş este de părere că prin acest vot, consilierii judeţeni atentează şi la viitorul medicilor care au ales să rămână în oraş şi nu să plece peste hotare. “Consiliul Judeţean îşi permite să îşi bată joc de o unitate care a adus miliarde de lei la buget şi unde, numai în ultimele trei luni, au fost angajaţi opt tineri medici specialişti”, a completat Neagoş care arată totodată că firma sa plăteşte o chirie mult mai mare decât celelalte unităţi medicale din oraş, în ciuda faptului că la momentul în care a preluat clădirea aceasta era o ruină, iar investiţiile efectuate aici se ridică la peste 10 miliarde de lei vechi.

Proiectul de hotărâre adoptat ieri de consilierii judeţeni a fost amânat în urmă cu cinci luni după ce grupul PDL a cerut lămuriri suplimentare pe marginea acestui subiect. Atunci, preşedintele CJ Mureş le-a atras atenţia consilierilor judeţeni că vor răspunde personal în faţa organelor de anchetă pentru votul lor. Acum, Lucian Neagoş spune că va contesta în instanţă hotărârea adoptată de consilierii judeţeni şi nu va părăsi spaţiile pe care le ocupă până nu va avea o hotărâre judecătorească irevocabilă în acest sens.

Explicaţie foto:

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă