21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialCioloş, în vizită la răniții din Colectiv

Cioloş, în vizită la răniții din Colectiv

UPDATE 10.22: Premierul Dacian Cioloș a precizat că a stat de vorbă cu pacienții care au fost răniți în Colectiv și a arătat că unii dintre ei au început recuperarea. 

De asemenea, prim-ministrul a subliniat că Guvernul său dorește să investească mai mult în dotarea spitalelor și că, colaborează cu Ministrul Sănătății pentru a demara un program în acest sens. 

”Mă bucur să văd că lucrurile încep să o ia pe un făgaș normal. Ministerul pregătește pentru anul viitor un program pentru arși. Urmează să decidem și rambursarea costurilor pentru răniții internați atât în țară cât și în UE”, a precizat Cioloș, care a adăugat că și ministerul Muncii va veni cu un ajutor pentru cei care i-au însoțit pe răniți în străinătate. 

–––

Premierul Dacian Cioloş i-a vizitat, miercuri dimineață, pe cei 11 răniți în urma incendiului de la clubul Colectiv internaţi la Spitalul de Arşi, relatează Mediafax. 

Prim-ministrul declara, sâmbătă, că i-a cerut ministrului Sănătăţii să monitorizeze situaţia pacienţilor care au suferit în urma accidentului de la clubul Colectiv şi să-l informeze periodic.

„Am cerut ministrului Sănătăţii să continue să urmărească foarte atent situaţia persoanelor care au suferit arsuri şi anumite consecinţe de sănătate în urma accidentului de la Colectiv şi să am o informare periodică atât în privinţa evoluţiei situaţiei celor care sunt internaţi în ţară, cât şi a celor internaţi în străinătate”, a spus Cioloş.

În spitalele din Capitală mai erau internate, marţi, 39 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 10 sunt în stare critică și gravă, alţi aproape 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia şi Germania.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii (MS), marţi dimineaţă erau internaţi în spitale din Capitală 39 de răniţi, dintre care la Spitalul de Arşi 11 pacienţi, la Spitalul „Bagdasar-Arseni” – 9, la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” – 5, la Spitalul Elias – 3, la Spitalul Militar Central – 4, la Spitalul Floreasca – 3, la Spitalul Universitar de Urgenţă – 2, la Spitalul „Dimitrie Gerota” şi la Institutul „C.C. Iliescu” – câte un pacient.

Ministerul Sănătăţii a precizat că 42 dintre răniţii care au fost trataţi, după incendiul din 30 octombrie, în spitale din Capitală au fost externaţi.

Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, doi în Germania, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia și unul în Franța.

În spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate în stare stabilă, dintre care cinci cu progrese punctuale, a precizat Ministerul Sănătăţii. De asemenea, îÎn Marea Britanie au fost transferaţi nouă răniţi, dintre care trei au decedat, ceilalţi şase pacienţi fiind în stare stabilă.

Și în Olanda au fost transferate opt persoane, însă două dintre acestea au decedat. Ceilalţi şase pacienţi sunt în stare stabilă. În Austria au fost transferate patru persoane, dintre care trei sunt în stare stabilă, iar una a decedat.

În Israel au fost internate trei persoane rănite în incendiul din Colectiv, dintre care una a decedat, celelalte fiind în stare stabilă.

La spitale din Germania au ajuns cinci răniţi, trei au plecat pe cont propriu, printre care şi un cetățean german, iar alte două au fost transferate. Doi dintre pacienţii internaţi au decedat în clinici din Germania.

În Norvegia este internată o persoană rănită în incendiul din Colectiv, starea acesteia fiind stabilă.

Un pacient a fost transferat în Franţa, iar un altul în Elveţia, ambii decedând în timpul transportului spre clinicile unde trebuiau să ajungă.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

Aproximativ 150 de persoane rănite au fost internate, după incendiul din clubul Colectiv, în spitale din Capitală. La aproape o lună de la tragedie, 42 de răniţi au fost externaţi, 30 sunt spitalizaţi în clinici din străinătate şi alţi 39 sunt în continuare internaţi în spitalele din Capitală.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă