13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialCiocniri violente în Turcia între poliție și militanți kurzi, după rezultatele alegerilor...

Ciocniri violente în Turcia între poliție și militanți kurzi, după rezultatele alegerilor legislative

După anunțarea rezultatelor parțaile ale alegerilor legislative din Turcia, au avut loc ciocniri între forțele de poliție și tineri protestatari kurzi în orașul Diyarbakir (sud-est), potrivit Mediafax. 

Majoritatea absolută în Parlament a fost obținută de partidului președintelui Recep Tayyip Erdogan. 

Citește și: Alegeri în Turcia: Partidul lui Erdogan a obținut majoritatea în Parlament, după numărarea parțială a voturilor

Incidentele au avut loc în apropierea sediului Partidului Democratic al Poporului (HDP, prokurd). Conform ultimelor rezultate, formațiunea ar putea obține un procent mai mic de 10%, pragul necesar pentru a fi reprezentat în parlament.

Câțiva zeci de tineri au improvizat o baricadă din anvelope în flăcări și protestatarii au tras numeroase focuri de armă în aer.

“Dacă HDP va rămâne sub 10% va fi război (…) ne-au furat voturile”, a afirmat unul dintre ei. “Dacă HDP rămâne sub pragul (de 10%), va fi apocalipsă la Diyarbakir”, a strigat un altul.

Poliția a intervenit cu tunuri de apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea aflată pe străzile din jur, unde tensiunile sunt încă puternice.

“Capitală” a sud-estului majoritar kurd din Turcia, orașul Diyarbakir este scena a numeroase confruntări după reluarea, în vara acestui an, a luptelor dintre rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și forțele de securitate turce.

Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă