20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialCine sunt candidaţii pentru Primăria Baia Mare

Cine sunt candidaţii pentru Primăria Baia Mare

După ce liderii USL (PNL, PSD şi PC) au anunţat că-l vor susţine pentru funcţia de primar al Băii Mari pe deputatul independent Cătălin Cherecheş, demisionar din PSD şi demis din PNL, partidul de guvernământ, PDL, din postură de opozant local, a făcut ieri o mutare aparent surprinzătoare. Deşi în ultima perioadă liderul PDL Maramureş, Mircea Man, a acreditat ideea că democrat-liberalii se vor baza în batalia electorală pentru funcţia de conducere a municipiului reşedinţă de judeţ pe Mariana Pop, consilier local, preşedinte PDL Baia Mare şi şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean, ieri după-amiază a fost oficializat ca şi candidat directorul general al Aeroportului Baia Mare, tânărul Mihai Pătraşcu (37 de ani). Anterior, acesta şi-a anunţat intenţia de a candida, însă nu a precizat că va reprezenta vreun partid politic. Înainte de a ocupa funcţia de manager al aeroportului, Pătraşcu a fost consilier al preşedinţilor Consiliului Judeţean Marinel Kovacs (PNL) şi Mircea Man (PDL).

UDMR merge pe mâna USL

Singura formaţiune politică din Consiliul Local Baia Mare fără reprezentant în batalia electorală va fi UDMR. Liderul acesteia, Istvan Ludescher, a anunţat însă că maghiarii îl vor susţine candidatul USL, respectiv Cherecheş, deşi la nivel naţional există un protocol cu PDL. Din partea PNŢCD va candida fostul ministru Ioan Avram-Mureşan sau sindicalistul Doru Dăncuş.

De asemenea, la alegerile care vor stabili cine va fi primarul ales al băimărenilor pentru următorul an a mai apărut o anomalie. Consilierul local PDL Vasile Vlaşin a anunţat că va candida independent, în condiţiile în care partidul susţine un candidat neînregimentat politic (Mihai Pătraşcu). La capitolul candidaţi independenţi se încadrează şi fostul viceprimar Mircea Dolha (exclus din PSD), care-l va avea ca şef de campanie pe fostul subprefect Dorin Buda (ce riscă şi el o excludere pentru această decizie, conform anunţului făcut de preşedintele social-democraţilor maramureşeni, Mircea Ursache). O altă candidatură independentă este a medicului Emanuel Baciu, anunţată pe Facebook, care a anunţat deja că nu are un buget de campanie şi nici susţinerea unui partid politic.

De consemnat şi gestul încărcat de semnificaţii a consilierului judeţean Gavril Ardusătan, care după ce USL a anunţat că-l va susţine necondiţionat pe deputatul Cherecheş, exclus din PNL, şi-a anunţat retragerea „din toate funcţiile politice deţinute în PNL Maramureş”, gest motivat printr-o “problemă de sănatate”. „Când mă aplec, simt dureri acute la coloana vertebrală”, a explicat Ardusătan, secretar general şi purtător de cuvânt al PNL Maramureş.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

VIDEO. Limitator inteligent de viteză montat la Snagov

La Snagov s-a montat primul limitator de viteză inteligent din România, ce îi oprește numai pe șoferii care încalcă limita de viteză din zonă. Un...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă