12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCine îi ia locul lui Radu Bica?

Cine îi ia locul lui Radu Bica?

Noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj ar urma să fie desemnat în şedinţa de marţi a forului judeţean

 

Membrii Consiliul Judeţean Cluj vor alege săptămâna viitoa­re, marţi, un nou vicepreşedinte, în condiţiile în care fostul vicepreşedinte, Radu Bica, este arestat sub acuzaţia de luare de mită, iar celălalt vicepreşe­din­te al instituţiei, Emoke Fekete, a intrat în concediu de mater­nitate.

În ceea ce priveşte deciziile politice, PDL şi-a nominalizat deja consilierul pe care doreşte să-l susţină pentru această funcţie. Biroul Permanent al PDL Cluj a decis că cel care va candida pentru funcţia de vicepreşedinte rămasă vacantă în urma arestării lui Radu Bica să fie Alexandru Coroian.

“În şedinţa BPJ a PDL Cluj am discutat validarea propunerii pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ Cluj în persoana liderului grupului de consilieri judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian. Acesta a fost desemnat în urma votului politic dat de majoritatea covârşitoare a membrilor BPJ”, a declarat Daniel Buda, preşedintele PDL Cluj.

Alexandru Coroian este liderul grupului PDL din cadrul CJ Cluj şi este primvicepreşedinte al PDL Cluj.

Un consilier active

Potrivit sitului Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alexandru Coroian este unul dintre cei mai activi consilieri ai PDL. El a avut 47 de intervenţii în plen, în timp ce alţi consilieri au doar două-trei intervenţii pe an, şi a participat la 12 din cele 14 şedinţe de consiliu care au avut loc. Alexandru Coroian este membru în cadrul Comisiei de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism şi este şi membru al Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică. Nominalizarea lui Coroian la postul de vicepreşedinte CJ s-a făcut cu acceptul său, iar consilierul a declarat public chiar că este o onoare pentru el această numire.

„Este o onoare pentru orice politician să fie numit într-o astfel de funcţie. Cu toate acestea, ne aflăm într-o fază de propunere, vicepreşedintele Consiliului Judeţean urmând să fie validat de către consilierii judeţeni, în următoarea şedinţă”, a declarat Alexandru Coroian.

Pe de altă parte, supleantul care îl va înlocui pe Bica în Consiliul Judeţean Cluj ar putea fi Petru Man, liderul organizaţiei PDL din comuna Mica. Acesta a fost înfrânt în alegerile pentru funcţia de primar de către actualul edil al comunei, liberalul Pavel Goron. În total, PD-L are 16 consilieri judeţeni dintr-un total de 37, câţi numără acest for.

Ce avere are Coroian

Consilierul Alexandru Coroian, care se află la al doilea mandate, deţine, din 2004, un apartament de 89 de metri pătraţi, în Cluj-Napoca, pe care l-a cumpărat împreună cu soţia sa. Potrivit declaraţiei sale de avere, consilierul mai are, din 2010, şi un autoturism Skoda Octavia, dar şi o datorie la Banca Transilvania de peste 41.000 de lei. Din indemnizaţia de consilier judeţean Alexandru Coroian câştigă 18.248 lei, iar din cea de membru în Consiliul de Administraţie al Cosmote, 33.593 lei.

În prezent, prim-vicepreşedintele PDL Cluj este director în cadrul Romtelecom, de unde ia un salariu de 106.385 lei. În cazul încare va fi ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Alexandru Coroian îşi va pierde peste jumătate din venituri, deoarece va fi obligat să renunţe la funcţia de director în Romtelecom. Tot situl Consiliului Judeţean arată că Radu Bica câştiga 43.845 lei pe an din funcţia de vicepreşedinte.


Fără vicepreşedinţi la CJ Cluj

Unul dintre posturile de vicepreşedinte al Consiliului Cluj a rămas vacant după ce Radu Bica a fost arestat, pe 1 noiembrie, pentru luare de mită. Pe 5 decembrie, el şi-a pierdut calitatea de vicepreşedinte al CJ Cluj, cât şi pe cea de consilier judeţean, după ce PDL, partid al cărui membru era, a comunicat forului judeţean decizia de excludere a sa din partid. Curtea de Apel Cluj a decis ca Radu Bica să rămână în continuare în arest şi a confirmat, astfel, decizia Tribunalului Cluj, care a hotărât, pe 28 noiembrie, ca Radu Bica să fie cercetat în arest preventiv. Pe de altă parte, la finalul lunii noiembrie, celălalt vicepreşedinte al CJ Cluj, Emoke Fekete, a intrat în concediu de maternitate. Atribuţiunile celor doi au fost preluate de directorii din instituţie.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă