12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCine este succesorul lui Apostu

Cine este succesorul lui Apostu

Secretarul general al PDL, Radu Moisin, în vârstă de 29 de ani, a fost ales primar interimar al municipiului Cluj-Napoca. El a fost ales de 15 dintre cei 27 de consilieri locali ai municipiului, dintre care 21 au fost prezenţi la şedinţă şi au votat. Toţi cei şase consilieri locali ai USL au lipsit de la şedinţă. Ei au boicotat alegerea noului primar şi au preferat să meargă la dezbaterea organiază de Uniune, tot la Cluj, pe tema independenţei justiţiei. Radu Moisin a obţinut 15 voturi, iar viceprimarul UDMR, Attila Laszlo, a obţinut cinci voturi. Un vot a fost anulat.

Primarul interimar al municipiului Cluj-Napoca a declarat după ce a fost ales că şi-a propus ca până la finalul mandatului său, care se va sfârşi ori la revenirea arestatului Sorin Apostu înapoi la Primărie, ori la viitoarele alegeri locale, să monitorizeze cu atenţie proiectele deja începute. Radu Moisin a spus cu această ocazie că ştie sigur când îi începe mandatul, dar nu va şti când se termină.

Crede că Apostu este nevinovat

În cursul primei conferinţe de presă pe care a ţinut-o, la o jumătate d eoră după investire, Radu Moisin a spus că el crede în continuare în nevinovăţia lui Sorin Apostu.

“Singurul lucru care contează pentru mine acum este prezumţia de nevinovăţie în ceea ce-l priveşte pe Sorin Apostu, iar în ceea ce priveşte colaborarea primăriei cu organele statului, faptul că punem la dispoziţie în mod operativ toate documentele care ni se cer. Sunt foarte multe persone abilitate în această ţară să facă justiţie, iar eu nu lucrez în sistemul judiciar ca să fac aprecieri”, a spus Moisin, care este martor în dosarul în care Sorin Apostu este acuzat de luare de mită.

Cel mai tânăr primar

Primarul interimar Radu Moisin va împlini 29 de ani în 10 decembrie, anul acesta. El a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai în 2005, iar în toamna anului 2004 a devenit referent şi apoi inspector de specialitate în cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Ulterior, Moisin a ocupat funcţia de director adjunct al Direcţiei Poliţiei Comunitare, iar din iulie 2008 a ocupat funcţia de consilier juridic. În ianuarie 2009, Radu Moisin, care era şi consilier local din 2008, a devenit viceprimar al municipiului.

“Este un avantaj pentru că poate mai multă energie de lucru şi mai mult devotament pentru meseria pe care o faci, pentru că, fiind la început de viaţă poate nu ai reuşit să îţi faci o familie ca să fii angajat în diverse proiecte familiale, poate fi şi un dezavantaj, dacă aţi văzut în diversele şedinţe de Consiliu local, replica unora, care nu ştiu ce să mai zică ca să mă contrazică este că sunt prea tânăr”, a spus Radu Moisin.

Şansă pentru tineri

Radu Moisin a precizat că în România tinerilor ar trebui să li se acorde o şansă şi că generaţia din care face parte poate face schimbarea în bine de care are nevoie ţara. “Nu mă refer la nivelul administraţei municipiului Cluj-Napoca, unde din punctul meu de vedere primarul Sorin Apostu a avut merite foarte bune, mă refer în general la nivelul mentalităţii românilor, care nu privesc întotdeauna cu ochi foarte buni tinerii, din păcate”, a spus primarul inerimar. Moisin a mai spus că în coaliţie, liderii au luat decizia de a nu se numi, deocamdată, un nou viceprimar interimar.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă