29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialCine este Rechinul Negru din România

Cine este Rechinul Negru din România

La doar 14 ani, o adolescentă din Cluj se numără printre cele mai bune înotătoare din Europa. Ea și-a luat numele de ”Rechinul Negru”, pentru că, în întregime, echipamentul ei de înot este de culoarea tăciunelor. Tânăra clujeancă muncește intens de la cinci ani. În fiecare săptămână are 12 antrenamente. Visul său este să cucerească medalia de aur la Olimpiada din 2020, de la Tokyo.  Cea mai bună junioară din România la înot, Ana Dascăl, legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj, a confirmat încă o dată parcursul ascendent. Ea a doborât, zilele trecute, trei noi recorduri naționale, la Campionatele Internaționale de Înot ale României, care au avut loc la București.

Astfel, înotătoarea clujeancă a stabilit noi recorduri la probele de 50 de metri spate, 100 de metri liber și 50 de metri fluture. Acest parcurs îi face deja pe mulți specialiști în sport să o considere drept urmașa Cameliei Potec, cea mai bună înotătoare româncă din istorie.

Ana Dascăl a obținut și trofeul pentru cea mai bună junioară, Deja, adolescenta din Cluj a câștigat zeci de titluri naționale și și-a luat supranumele de ”Rechinul Negru”, pentru că întregul său echipament de înot este în această culoare. ”În competiții, contează foarte mult și factorul psihologic. Renumele Anei și echipamentul său negru îi intimidează adversarele, iar ea știe să valorifice la maximum aceste avantaje”, spun reprezentanții clubului clujean.ș

Ana Dascăl este antrenată de Adrian Suciu, însă a beneficiat de stagii de pregătire și în Franța, cu antrenorul care a ajutat-o pe Camelia Potec să devină una dintre cele mai bune înotătoare din lume. Pe lângă performanțele sportive, Ana Dascăl este și o elevă foarte bună. Și sora sa mai mare,
Alexia Dascăl, este o înotătoare de performanță, dar și o elevă cu rezultate bune la învățătură.

Cele trei recorduri naționale stabilite de Ana Dascăl nu au fost singurele contabilizate de sportivii CS Universitatea Cluj. Echipa de ștafetă 4×100 de metri mixt masculin a stabilit, de asemenea, un nou timp-record. Echipa clubului clujean a fost compusă din Robert Glință, Andrei Roman, Alex Coci și Alin Coste. Robert Glință și Alin Coste fac parte și din echipa națională de ștafetă. În total, cei 11 sportivi clujeni au strâns la Campionatele Internaționale de Înot 23 de medalii, dintre care 16 de aur, patru de argint și trei de bronz, potrivit SportinCluj.ro. Reprezentanții clubului clujean spun că mediul competitiv în care se antrenează Ana Dascăl o va stimula pe tânăra campioană să muncească cu și mai multă îndârjire.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă