11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialCine este medicul Şerban Brădişteanu

Cine este medicul Şerban Brădişteanu

Şerban Brădişteanu a fost senator PSD de Vâlcea în perioada 2000-2004, a condus Comisia de Sănătate din Senatul României, a deţinut funcţia de director al Institului C.C. Iliescu, din Bucureşti, şi a fost şeful Comi­siei de transplant cardiac. În prezent, este şeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă a Spitalului de Urgenţă Floreasca.

 

De la transplant de inimă la dosare penale

În 1999, era cunoscut drept medicul care a realizat primul transplant cardiac din România, dar mai târziu a devenit „celebru” din cauza scanda­lurilor în care a fost implicat. Spre exemplu, a fost anchetat pentru modul în care a ajuns în fruntea Institutului C.C. Iliescu. În dosarul care i-a permis obţinerea postului a avut, în locul unor lucrări de cercetare, nişte documente care îi atestau calitatea de cercetător de gradul II. Printre motivele care au dus la demiterea lui din funcţia de manager a fost şi faptul că, într-un an, a venit doar 10 zile la serviciu.

Dosare care l-au consacrat drept medicul corupţilor

Imaginea sa a fost complet compromisă din cauza modului în care a decis să doteze spitalele din sistemul penitenciar, cumpărând aparatură supraevaluată şi nefuncţională. În acei ani, majoritatea spitalelor din România, inclusiv cele din sistemul penitenciar, erau echipate rudimentar. Risipa făcută atunci în calitate de preşedinte al unei comisii de licitaţii a fost de 9 milioane de euro. Brădişteanu a fost acuzat că a primit mită 3 milioane de euro, deoarece a favorizat la licitaţii o firmă din Elveţia şi alta din Austria. Urmărirea penală în acest caz a început în 2006, Brădişteanu a fost trimis în judecată în 2007, iar doi ani mai târziu a fost achitat de judecători.

Celebrităţi operate

Astfel, medicul Şerban Brădişteanu a continuat să opereze în calitate de şef al Secţiei de Chirurgie Cardiacă de la Floreasca şi şi-a câştigat titulatura de „doctorul corupţilor”. Asta pentru că s-a ocupat în special de VIP-uri, unele dintre ele cu dosare penale. Nicolae Văcăroiu, Cristi Borcea, Cornel Dinu sunt printre cei care au apelat la serviciile doctorului Brădişteanu. Nu în ultimul rând, Brădişteanu s-a implicat direct în cazul preşedintelui CJ Argeş, Constantin Niculescu, şi l-a preluat „sub aripa sa” la o zi după ce Tribunalul Argeş decidea arestarea preventivă a şefului CJ Argeş. Niculescu a ajuns la Bucureşti cu o ambulanţă la Spitalul Floreasca şi a beneficiat de un diagnostic flexibil (leşin, atac de cord, atac cerebral). Niculescu putea fi dus în orice alt spital, dar într-un final a ajuns la Floreasca, chiar pe secţia doctorului Şerban Brădişteanu. 

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă