18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCine este judecătoarea care îşi spiona ilegal iubitul

Cine este judecătoarea care îşi spiona ilegal iubitul

Judecătoarea Mihaela Pârvu de la Tribunalul Bucureşti este suspectată că ar fi interceptat ilegal e-mailurile, sms-urile, convorbirile telefonice şi  ambientale ale partenerului ei de viaţă,  folosind un dispozitiv montat în telefonul acestuia, susţin surse judiciare.

Până ieri, ea nu a fost încătuşată şi nici nu a fost dusă la DIICOT Deva, unde se face ancheta, aşa cum s-a întâmplat cu alţi 36 de inculpaţi din acelaşi dosar, ridicaţi din locuinţele lor situate pe raza a 23 de judeţe, inclusiv Bucureşti. Motivul este că abia ieri s-a obţinut de la  Consiliul Superior al Magistraturii avizul pentru  percheziţionarea locuinţei judecătoarei. Mihaela Pârvu  va fi audiată astăzi la Deva , după care procurorii vor hotărâ dacă vor cere sau nu arestarea ei preventivă.

Până în prezent, în dosarul interceptărilor  de la Deva au fost puse sub acuzare 42 de persoane pentru infracţiuni informatice şi încălcarea Legii Siguranţei Naţionale prin efectuarea de interceptări ilegale. Surse judiciare spun că  urmează extinderea cercetărilor şi asupra altor circa 20 de  făptuitori. Ieri, procurorii au cerut arestarea inculpaţilor într-un proces maraton care a durat mai bine de 12 ore.

Pe lista celor  învinuiţi de interceptări ilegale  se mai află doi poliţişti din Botoşani, un fost deputat, oameni de afaceri (între care directorul unui post Tv din Alba), medici, ingineri, opt femei, restul bărbaţi. Cap de listă este Dan Nicolae Oproiu din Orăştie, judeţul Hunedoara, care  a comercializat softurile pentru interceptarea comunicaţiilor. Cele mai multe interceptări s-au făcut între partenerii de viaţă foarte geloşi, însă există şi situaţii în care unii oamenii de afaceri şi-au spionat angajaţii, iar alţii – concurenţa, spun surse judiciare. “Recordul femeilor care şi-au spionat soţii  este deţinut de judeţul Iaşi” spun sursele noastre. Între  femeile care şi-au spionat soţii figurează şi Camelia Bernic, cumnata avocatei Carmen Bernic, fostă judecătoare la Iaşi. Între victime  figurează un operator de la Antena 1, spionat de partenera sa de viaţă.  În afară de dosarul de la Deva, procuorii DIICOT de la Iaşi au în instrumentare un alt dosar în care investighează acelaşi tip de infracţiuni. În dosarul de la Iaşi au fost reţinute doar patru persoane.

Curtea de Apel Iaşi a dispus arestarea pentru 29 de zile  doar a inculpatului Marian Abutoaiei, care a vândut dispozitivele de interceptare.  Ceilalţi  trei reţinuţi, beneficiari ai interceptărilor ilegale,  au fost puşi în libertate cu interdicţia de a nu părăsi ţara.

Anchetatorii au cerut  arestarea soţilor care şi-au spionat consoarta deoarece telefonul mobil nu poate fi considerat bun comun, aşa cum au încercat unii inculpaţi să se apere, ieri, în faţa instanţei de judecată . De asemenea, faptul că partenerul de viaţă nu a făcut plângere penală împotriva consoartei care l-a spionat nu atrage după sine închiderea dosarului, spun specialiştii, deoarece acest principiu de drept  nu se aplică şi în cazul legii speciale a siguranţei naţionale.

Lista completă a celor încătuşaţi ieri noapte la Deva

1. Dan Nicolae Oproiu, vânzătorul de softuri pentru interceptări

2. Marius Dan Lazăr

3. Andrei Constantin Ghenov

4. Ovidiu Silviu Dan

5. Mihai Aramă

6. Sergiu Mihail Andrei

7. Marian Dan

8. Ciprian Hrişcă

9. Răzvan Grigorescu

10. Daniela Carmen Constantin

11. Constantin Câmpulungeanu

12. Petru Tiberiu Olar

13. Teofil Mureşan

14. Sorin Mihai Ignat

15. Ioan Cătălin Humă

16. Cristian Dospinescu

17. Bogdan Dumitru

18. Camelia Bernic

19. Ramona Andreea Şerban

20. Alex Olteanu

21. Mihaela Popa

22. Alexandru Florin Neagu Zoltan

23. Cristina Voicu

24. Cristian Moşneguţu

25. Cristian Sorin Ionescu

26. Daniel Florian

27. Veronica Hortensia Alina Amza

28. Florin Buzatu

29. Eduard Adrian Joroveanu

30. Aurel Fărcaş

31. Adrian Bădescu

32. Ştefănel Fuşneică

33. Simu Ioan Apăvăloiei Hurghiş

34. Nicoleta Montounu

35. Virginica Ţurlea

36. Cristian Vasile Rus – dispărut de la domiciliu, urmărit general

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 784: Țara vecină denunță un nou atac masiv asupra infrastructurii sale energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea trecută un nou ''atac masiv'' cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi,...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă