15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCinci traficanţi care furnizau droguri pentru deţinuţi de la Rahova au fost...

Cinci traficanţi care furnizau droguri pentru deţinuţi de la Rahova au fost arestaţi

Cinci persoane au fost arestate vineri, după ce poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT au strâns probe care atestă că făceau parte dintr-o reţea de traficanţi care alimenta dependenţii de droguri din Penitenciarul Rahova, informează NewsIn.

Drogurile, în special heroină, erau introduse în Penitenciarul Rahova în pachetele cu alimente sau haine care erau aduse deţinuţilor. Potrivit comunicatului Inspectoratului General al Poliţiei Române, cercetările în acest caz au început în martie anul acesta, iar primele informaţii au fost furnizate de lucrătorii Penitenciarului Rahova.

Astfel, joi, poliţiştii antidrog împreună cu specialişti criminalişti au efectuat şapte percheziţii domiciliare în Bucureşti şi şase percheziţii în locurile de deţinere din Penitenciarul Rahova. La locuinţele din Capitală poliţiştii au depistat o seringă hipodermică folosită, o fiolă folosită, telefoane mobile şi bani, iar pe parcursul cercetărilor au fost depistate şi confiscate mai multe cantităţi de heroină.

În urma descinderilor, mai multe persoane au fost conduse la sediul DIICOT, iar vineri Tribunalul Bucureşti a admis propunerea de arestare preventivă şi a dispus arestarea pentru 29 zile în cazul a cinci persoane pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc. Circumstanţa agravantă în cazul acestora a fost că săvârşirea infracţiunii s-a făcut într-un loc de detenţie.

Poliţiştii antidrog continuă cercetările în vederea documentării, probării activităţii infracţionale şi tragerii la răspundere penală a membrilor grupării infracţionale, întrucât există informaţii că traficanţii alimentau si dependenţii din mai multe cartiere bucureştene.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Florin Piersic a fost transferat de la Cluj la Spitalul Matei Balș din București

Actorul Florin Piersic a fost adus marți seară la București, cu o aeronavă SMURD, pentru a fi internat la Institutul Național de Boli Infecțioase...
Ultima oră
Pe aceeași temă