3.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialCinci ploieşteni iau statul la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt

Cinci ploieşteni iau statul la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt

Cinci sportivi de laCS Petrolul Ploieşti şi CSŞ Ploieşti sunt la startul Campionatului Naţional de înot în bazin scurt care este programat de joi şi până duminică, la Hunedoara.

Petroliştii au trimis la Hunedoara seniorii Forina Ilie şi George Oancea, împreună cu antrenorul federal Silviu Anastase, şi junioara Emilia Colţi Dumitrescu, pregătită de Ioana Harcan. Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti este reprezentat de Bogdan Petre şi Bianca Ilie, pregătiţi de antrenorii Graţiela Marin şi Toma Miriţescu. 
Florina Ilie deţine cele mai bune performanţe dintre înotătorii ploieşteni, aceasta fiind multiplă campioană naţională, atât în bazin normal, cât şi în bazin scurt, iar în vară a participat la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing (China). Înotătoarea de 18 ani a clubului petrolist va lua parte la trei probe, în primele trei zile ale competiţiei, anume 50 m bras, 100 m bras şi 200 m bras. 
Mai mult,  antrenorului Silviu Anastase are cei mai buni timpi din serie la 50 m bras şi 100 m bras, precum şi la proba de 200 m bras, la care va concura direct în finală. 
Dintre sportivii ploieşteni, George Oancea este înscris la cele mai multe probe, acesta urmând să concureze de şase ori, la 200 m spate, 200 m mixt, 100 m fluture, 400 m mixt, 100 m mixt, 200 m bras. De precizat că la proba de 400 m mixt, la care deţine titlul naţional, Oancea va lua parte direct în finală.
Emilia Colţi Dumitrescu, este  componentă a lotului naţional de junioare şi, la  competiţia de la Hunedoara, va participa la cinci probe, astfel: 200 m liber, 200 m spate, 800 m liber, 100 m mixt, 200 m fluture.
De la CSŞ Ploieşti, Bogdan Petre este liderul de generaţie, acesta fiind component al lotului naţional de juniori, participând şi la Festivalul Olimpic al Tineretului European în 2013. Înotătorul ploieştean va lua parte la patru probe în concursul din bazin scurt: 200 m mixt, 400 m mixt, 1500 m liber, 400 m liber.
Bianca Ilie, este înscrisă la următoarele probe: 100 m spate, 50 m fluture, 50 m liber, 50 m spate şi 100 m liber.

Cele mai citite

O nouă conducere la PAID România. Cine face parte din noua echipă

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a aprobat noi directori în cadrul PAID, dar și a altor societăți de asigurare. Într-un comunicat de presă, transmis România...

Decizie de ultim moment a CCR. Parlamentarii își recuperează pensiile speciale

Curtea Constituţională a României a decis că indemnizaţia pentru limita de vârstă, până la abrogarea sa, era un drept legal acordat deputaţilor şi senatorilor...

Dani Alves rămâne în închisoare. Brazilianul riscă o pedeapsă de 9 ani

Fotbalistul brazilian Dani Alves va rămâne în închisoare, după ce judecătorii i-au respins a treia cerere de eliberare provizorie, motivația fiind accea că riscul...
Ultima oră
Pe aceeași temă