16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialCinci lideri PDL din Bistrita au murit intr-un accident rutier

Cinci lideri PDL din Bistrita au murit intr-un accident rutier

Sapte membri ai PDL Bistrita Nasaud care au participat la un concurs organizat de Ministerul Agriculturii au fost victime intr-un accident rutier produs in judetul Brasov.  Cinci dintre candidati au murit si alti doi sunt internati in coma profunda la spital dupa ce microbuzul cu care se intorceau de la concurs a intrat sub un tir parcat regulamentar in localitatea Rupea.

Cinci bistriteni, membri de frunte ai organizatiei locale a PDL, in frunte cu un consilier local al aceluiasi partid, si-au pierdut viata intr-un tragic accident de circulatie produs ieri in localitatea brasoveana Rupea. Alti doi sunt internati in coma profunda la Spitalul Clinic Brasov. Microbuzul condus de consilierul local Ciprian Ilies (33 de ani) a intrat sub un autotren parcat intr-o benzinarie. Toti pasagerii candidasera la un concurs organizat de Ministerul Agriculturii pentru posturi de conducere la nivel de judet. In microbuzul mortii se aflau sapte din cei 14 bistriteni care isi doreau sa devina directori coordonatori si directori coordonatori adjuncti in cadrul institutiilor cu profil agricol. Ceilalti sapte candidati au ales sa se intoarca la Bistrita cu alte mijloace de transport.

Printre cei morti se numara si tanara Ana Maria Chereches (24 de ani), angajata in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie pe un post de personal contractual, dar si trei angajati ai Primariei Nasaud – sotii Calin si Liliana Gazdac si secretarul Valentin Vlasin. Fostul primar al comunei Micestii de Campie Flavius Moldovan si un inginer silvic, Ovidiu Valea, sunt in coma profunda.
Potrivit politistilor, microbuzul era condus de consilierul local Ciprian Iliesi, nepotul directorului Directiei Judetene a Finantelor Publice, pedelistul Sabin Iliesi. "Au decis sa inchirieze impreuna microbuzul pentru ca erau mai multi la concurs", a declarat acesta. Liliana Gazdac tocmai castigase postul de director adjunct al Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA), iar sotul ei, Calin Gazdac, postul de director adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR).

 

Ana Maria Chereches urma sa ocupe postul de director adjunct economic tot la DADR, iar Valentin Vlasin – pe cel de director coordonator al OJCA. Postul de director coordonator adjunct la DADR ar fi fost ocupat de Ovidiu Valea, iar cel de director al Unitatii de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (UARZ) de catre Flavius Moldovan. Ciprian Iliesi a lasat in urma doua fetite, iar copilul sotilor Gazdac a ramas fara ambii parinti.
Purtatorul de cuvant al IJP Bistrita-Nasaud, Claudia Creta, a declarat ca in acest an Calendarul Politistelor, editat la Bistrita, o va avea pe coperta pe Ana Maria Chereches, colega moarta in accidentul de ieri. "Calendarul contine sloganuri de preventie pe linie rutiera, cum ar fi «Nu te grabi, cei dragi te asteapta sa ajungi cu bine acasa» si «Nu apasa pedala de acceleratie prea tare. E bine sa ajungi mai tarziu la destinatie decat niciodata». Pacat ca il vom ilustra tocmai cu o colega care a contribuit la realizarea lui", a mai spus Creta.

Cele mai citite

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...
Ultima oră
Pe aceeași temă