21.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCinci jocuri video nerecomandate sensibililor

Cinci jocuri video nerecomandate sensibililor

De la ursuleţi pufoşi care devin nişte monştri, până la obiecte casnice care se transformă în arme de distrugere în masă, industria jocurilor video e plină de idei, una mai ciudată ca alta. Este adevărat că între creativitate şi atractivitate, producătorii de jocuri video ar trebui să o aleagă pe cea de-a doua. Dar această regulă nu se aplică pentru unele companii care încearcă sa atragă potenţialii clienţi inventând cele mai ciudate şi macabre joculeţe. Acel gen de joc video care te lăsa cu gura căscată şi care te face să te întrebi ce minte diabolică a putut să inventeze un asemenea scenario. Aceste invenţii ajung să fie cunoscute şi jucate zilnic datorită noilor tehnologii cum ar fi iPhone-ul sau Android-ul, potrivit CNN.

Iată unele dintre cele mai ciudate joculeţe video care există pe piaţă:

“Naughty Bear” (505 Games, PlayStation 3/Xbox 360)

Nu vă lăsaţi copii să pună mâna pe acest joc. Dacă la prima vedere pare inocent şi paşnic, de fapt personajul principal al jocului e un ursuleţ care devine un asasin. Un urs cu ieşiri violente care îşi ucide copii pentru că nu este invitat la o aniversare. Sadicul joc îţi pune la îndemână o gamă variată de arme cu care poţi să îţi torturezi sau să îţi ucizi victimele.

Prison Tycoon 5: Alcatraz” (ValuSoft, PC)

În acest joc poţi să supraveghezi gardienii unei închisori, să faci programul deţinuţilor şi să construieşti măsuri de securitate în locul unui paznic. Ce poate fi mai ciudat decât conceptul acestui joc? Poate doar faptul că există o întreagă serie. Gândiţi-vă la jocul „RollerCoaster Tycoon” şi transformaţi-l într-o variantă alb-negru cu mai puţine momente de calitate. Astfel veţi obţine ideea de bază a celei de-a cincea versiune a joculeţului.

Babysitting Mama” (Majesco, Wii)

Cine şi-ar fi putut imagina că îngrijirea unui copilaş poate fi atât de amuzantă? Vomă, scutece murdare, măncare de bebeluşi şi toate repetate la nesfârşit. Clar, oricine îşi doreşte aşa ceva în fiecare zi. Un lucru şi mai ciudat e că atunci când comanzi acest joc vei primi şi propriul tău bebeluş de pluş. Iar dacă pui înauntru păpuşii consola de la Wii aceasta va funcţiona ca o interfata pentru joc. Astfel vei putea simţi pe viu toate experienţele oferite de „Babysitting Mama”.

Chicken Blaster” (Zoo Games, Wii)

Poate că ciudăţenia acestui joc vine de la puşca de plastic pe care trebuie să o mânuieşti. Sau poate e de la şansa „de a pune la punct acele păsări nebune” cu mitraliere, dinamită şi lansatoare de rachete? Probabil că acest joc este adresat unui public ţintă bine definit. Dacă nu eşti un fermier nebun sau nu ai o ură ciudată faţă de găini mai bine nu pune mâna pe el.

Invizimals” (Sony Europe, PlayStation portabil)

Invizimals a devenit într-un an cel mai bine vândut joc din Europa. În acest univers virtual există monştrii ascunşi chiar în casa ta. Folosind o cameră web care se poate ataşa unui PlayStation portabil, în acest joc poţi scana împrejurimi din lumea reală pentru a localiza mai mult de 100 de creaturi virtuale. Apoi, monstruleţii trebuie capturaţi şi antrenaţi pentru a deveni luptători. E o varianta a jocului “Pokemon” căruia i se adaugă un bonus. Invizimals te obligă să cauţi monştrii din jurul tău ţinând în mană un dispozitiv ce arată puţin ciudat. Cum crezi că ai arăta cu o cameră ataşată pe PlayStation-ul tău şi alergând prin casă pentru a prinde creaturi pe care doar tu le vezi? Un pic ciudat,nu?

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă