8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialCinci firme liciteaza paza obiectivelor speciale

Cinci firme liciteaza paza obiectivelor speciale

» Pentru paza obiectivelor noi, in primele trei luni se inregistreaza pierderi.

» Bereta intentioneaza sa realizeze in acest an o cifra de afaceri de 3 milioane euro.

Un business romanesc aflat intr-o continua dezvoltare il constituie activitatea de paza si securitate sau de investigare a bunurilor si persoanelor. Numai in Bucuresti, peste 170 de companii specializate isi disputa acerb concurenta in piata, incheierea fiecarui contract de prestari servicii in domeniu avand in spate o adevarata strategie. Cu toate acestea, doar cinci firme, din cele 170, participa la licitatiile mari, cu obiective de aparat pe masura, ce se desfasoara prin Bursa Romana de Marfuri. Principalul motiv este acela al datoriilor la bugetul de stat, achitarea acestora fiind o conditie a precalificarilor.
Bereta, una dintre companiile bucurestene de top, a reusit ca de ani buni sa apere obiective mari precum Regionala CF Bucuresti, CFR Marfa si CFR Calatori, chiar daca numai anul trecut a virat bugetului de stat peste 15 miliarde de lei vechi. "Pentru fiecare contract se organizeaza anual licitatii, iar pentru obiective noi in primele trei luni se inregistreaza pierderi, chiar si pana la 25%", spune presedintele Bereta, Ion Sarbu. El motiveaza acest procent prin faptul ca sunt necesare noi angajari, ceea ce determina costuri de calificare sau pentru achizitia de noi echipamente, pretul unui arsenal complet, tinuta, bastoane, tomfe, mobil sau statie emisie-receptie, depasind 700 RON. Daca la infiintare, in anul 2000, compania cu capital 100% romanesc avea doar 80 de angajati, numarul acestora se ridica astazi la peste 700. "Chiar daca exodul fortei de munca in strainatate se resimte si in activitatea  Bereta, la sfarsitul lui 2007 numarul angajatilor va depasi 1.500", spune Sarbu. El considera ca dezvoltarea companiei sale se datoreaza investitiilor, in principal in capitalul uman, pentru ca fiecare angajat in parte reprezinta o cota din profitul firmei. Potrivit lui Sarbu, extinderea activitatii atat la nivel national, cat si pe plan extern este o prioritate. "Daca am trecut granita Bucurestiului, in Prahova, Teleorman sau Giurgiu, speram ca in cel mai scurt timp sa intram si pe piata externa." Acest lucru in contextul in care, anul trecut, Bereta a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1,5 milioane de euro, iar previziunile pentru acest an conduc la o dublare a acesteia.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă