10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialCinci femei care lucrau pentru o firmă de securitate a aeroportului din...

Cinci femei care lucrau pentru o firmă de securitate a aeroportului din Kandahar au fost împușcate

Cinci femei care lucrau în corpul de gardă al unui aeroport din orașul afgan Kandahar au fost ucise, sâmbătă, în timp ce mergeau la muncă, potrivit unor oficiali ai forțelor de securitate, citați de Reuters, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Kandahar, Samim Khpulwak, a precizat că victimele s-ar fi ocupat de percheziţionarea persoanelor femeilor care călătoreau din aeroportul din Kandahar şi erau angajate ale unei firme private de securitate.

Potrivit sursei citate, doi bărbați înarmați care se aflau pe motocicletă, au urmărit vehiculul în care se aflau femeile și au deschis focul asupra lor. Pentru moment, atacul armat nu a fost revendicat de nicio grupare teroristă, dar este cunoscut că insurgenţii talibani se opun femeilor care muncesc în afara caselor lor.

În urma acestui atac mortal, ministrul Apărării, Fikri Isik, a postat un mesaj pe Twitter. „Vom lupta împotriva acestora, mobilizându-ne la nivel naţional”.

Femeile afgane au fost victimele atacurilor cu bombă, crimelor de onoare sau abuzurilor domestice, în ultimii 15 ani de conflicte în timpul insurgenţei conduse de taligani care a dus la deteriorarea securităţii şi creşterea violenţei în majoritatea zonelor din ţară.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă