26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialCinci diplomați ruși la Chișinău au fost declarați persona non grata. Reacția...

Cinci diplomați ruși la Chișinău au fost declarați persona non grata. Reacția președintelui Igor Dodon: Sunt indignat. E, probabil, o comandă care vine din Occident

Cinci diplomați ruși la Chișinău au fost declarați persona non grata, a declarat, pentru portalul de știri Deschide.md, Artur Sârbu, consilierul Ministrului de Externe și al Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a calificat drept ''revoltător'' gestul Ministerului de Externe de la Chișinău de a-i expulza pe cinci diplomați și opinia sa, această decizie este rezultatul unei comenzi venite ''din Occident, poate de peste ocean'', relatează portalul Dechide.md.

''Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federația Rusă'', a scris Dodon pe Facebook. ''Mă declar profund indignat de această ostilitate afișată a diplomației moldovenești și o condamn în mod categoric. Înțeleg de asemenea ca aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijorați că între Președinția de la Chișinău și Kremlin în sfîrșit s-a creat un dialog constructiv și eficient'', a declarat Dodon.

Informația a fost confirmată de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, pentru agenția Tass. 'Noi am primit documentul respectiv, îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic', a declarat Muhametșin, conform deschide.md.

Potrivit surselor Deschide.MD, unul dintre cei cinci diplomați care urmează să părăsească teritoriul Republicii Moldova este Aleksandr Grudin, consilierul Atașatului Militar al Federației Ruse la Chișinău, Igor Dovbnea. Grudin figurează în dosarul de trădare de patrie a fostului deputat Iurie Bolboceanu. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă