16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialCinci combinaţii de alimente despre care nu ştiai că pot fi consumate...

Cinci combinaţii de alimente despre care nu ştiai că pot fi consumate împreună

Salată verde şi roşii

Combinând alimentele bogate în fier (legume cu frunze verzi, fructe uscate, anghinare şi leguminoase) cu cele bogate în vitamina C (roşii, ardei, citrice şi alte vegetale) vă ajutaţi organismul să absoarbă fierul mai eficient.

Ceai verde cu lămâie

Adăugarea sucului de lămâie în ceaiul verde ajută la creşterea catechinelor prezente în acest ceai şi care-l fac astfel de cinci ori mai puternic. Consumând ceai verde în timp ce mâncaţi peşte, mercurul din carne va fi împiedicat să intre în fluxul sanguin. De asemenea, studiile au arătat că persoanele care consumă zilnic ceai verde tinde să piardă în greutate cu 4,5 kilograme mai mult pe an decât cele care nu consumă acest produs.

Avocado şi roşii

Cercetătorii de la Ohio State University au descoperit că grăsimile mononesaturate din avocado stimulează proprietăţile anticancer ale lycopenului din roşii, făcându-le de patru ori mai eficiente.

Ciocolată neagră şi mere

Merele sunt bogate în quercetină, iar ciocolata neagră conţine antioxidanţi puternici numiţi flavonoizi. Această combinaţie formează un snack gustos care luptă împotriva cheagurilor de sânge, îmbunătăţeşte circulaţia şi reduce riscul bolilor de inimă.

Banane şi iaurt

Acest duo creşte absobţia glucozei şi a amino-acizilor care repară muşchii. După un antrenament intens, această combinaţie de banane şi iaurt grăbeşte refacerea muşchilor şi întăreşte celulele musculare.

Articol realizat de echipa Suplimente. Pro sau contra?

Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

26 de avioane de război și 5 nave chineze, detectate în jurul Taiwanului

Ministerul Apărării din Taiwan a anunţat vineri că a detectat 26 de avioane şi cinci nave chineze în jurul insulei în ultimele 24 de...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă