15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialChristine Lagarde dezvăluie cum poate fi redresată economia Greciei

Christine Lagarde dezvăluie cum poate fi redresată economia Greciei

Șefa FMI, Christine Lagarde, a declarat, miercuri, că redresarea economiei Greciei nu va necesita reforme doar din partea Atenei, ci și măsuri din partea creditorilor europeni, informează Agerpres.

Conform datelor Eurostat, Grecia înregistra anul trecut cel mai ridicat nivel al datoriei din UE (177,1%), depășind cu mult plafonul de 60% din Produsul Intern Brut cerut de Uniunea Europeană.

Grecia trebuie să prezinte planuri credibile de reformă, care nu pot fi construite numai pe promisiunea majorării veniturilor din taxe, a explicat oficialul FMI, într-un interviu acordat revistei franceze ”Challenges”.

Lagarde a dat asigurări că nu dorește ca Grecia să părăsească zona euro și nu crede într-o ‘explozie’ a zonei euro.

”Nu poți construi un program numai pe promisiunea îmbunătățirii colectării taxelor, așa cum am tot auzit în ultimii cinci ani, dar cu rezultate nesemnificative”, a declarat șeful FMI.

Miercuri seară va avea loc la Bruxelles o reuniune a miniștrilor de finanțe din zona euro pentru a evalua propunerile Greciei înainte de summitul crucial al UE de joi și de vineri de la Bruxelles, în cadrul căruia va fi abordată și chestiunea datoriei Greciei.

În lipsa unui acord cu creditorii până la sfârșitul lunii iunie, Grecia s-ar putea trezi în imposibilitatea achitării unei tranșe de 1,5 miliarde de euro către FMI, ceea ce ar plasa-o în incapacitate de plată și ar deschide o perioadă de incertitudine puternică pentru întreaga zonă euro.

Cele mai citite

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...
Ultima oră
Pe aceeași temă