10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialChiru, primul la evaluare...

Chiru, primul la evaluare…

După cum se manifestă, domnul Chiru nu dă semne că şi-a revenit din starea de euforie generată de alegerea sa în funcţia de lider al pedeliştilor constănţeni. Nu mă miră faptul că unii dintre cei care-i duceau pălăria lui Mircea Banias s-au repezit să-i şteargă casca de protecţie, fiind cunoscut ataşamentul domniei sale faţă de… protecţia muncii.

Lui Gigi Chiru i se mai spune şi „demolatorul”, fiind cunoscute isprăvile sale în ce priveşte disciplina în construcţii. Pentru cine nu ştie, Gigi Chiru ocupă funcţia de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial Judeţean în Construcţii Constanţa. În această postură, a pus la pământ toate construcţiile ilegale de pe litoral, fapte de vitejie care, cu siguranţă, vor fi contabilizate în campania electorală… Promovarea domnului Chiru pe funcţia respectivă s-a dovedit a fi o adevărată aventură. Finalul fericit s-a datorat, în mare măsură, lui Mircea Banias, dar gesturile de acest gen se uită repede! La alegerile de partid, a fost săltat de umărul norocos al prefectului Claudiu Palaz, „tata mare” al primarilor.

Ţinând cont de emoţiile prin care a trecut la vremea împărţirii posturilor de conducere, este de înţeles aversiunea pe care domnia sa o are faţă de anumiţi directori din zona deconcentratelor. Ca atare, activitatea unora dintre ei va fi luată la puricat pe baza realizărilor şi performanţelor profesionale. Chiar aşa? Mă tem că primii destituiţi vor face parte din gruparea Banias, pentru că, la noi, se poartă vendetele în partid. Pe urmă, cât de profesionist trebuie să fie Eugen Bola, directorul I.T.M., ca să-l convingă pe Gigi Chiru că dumnealui nu este un „factor perturbator de origine liberală”?! În opinia mea, chiar dacă Gigi Chiru este animat de cele mai bune intenţii, dumnealui nu poate face abstracţie de influenţa decisivă a factorului politic. Dacă totuşi criteriile profesionale sunt de bază, atunci inspectorul-şef Chiru ar trebui să treacă primul prin filtrul unei evaluări extrem de exigente. Să vedem şi noi cât este politic şi cât profesionist.

Cele mai citite

Inter Milano, noua campioană a Italiei, după victoria din „Derby della Madonnina”

Inter Milano s-a impus cu scorul de 2-1 în „Derby della Madonnina”, contra rivalei locale AC Milan, și și-a asigurat un nou titlu de...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...

Incident tragic la un Zoo din Kansas: o femelă de struț a murit după ce a înghițit cheile furate de la un angajat

Karen, o femelă de struț de 5 ani de la Grădina Zoologică Topeka din Kansas, a murit după ce a scăpat din țarcul ei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă