20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialChina solicită Japoniei informaţii despre scurgerile de apă radioactivă la Fukushima

China solicită Japoniei informaţii despre scurgerile de apă radioactivă la Fukushima

Administraţia din China a cerut marţi Japoniei informaţii precise cu privire la modul în care Tokyo gestionează scurgerile de apă radioactivă de la centrala nucleară avariată de la Fukushima, devastată de un tsunami în martie 2011.

Accidentul de la centrala nucleară Fukushima a “tras un semnal de alarmă în domeniul securităţii nucleare”, a subliniat diplomatul chinez, adăugând că statul său este un “ferm” susţinător al energiei nucleare, potrivit Mediafax.

Operatorul centralei avariate de la Fukushima, Tokyo Electric Power (TEPCO), a anunţat luna trecută că apă de ploaie contaminată de la Fukushima s-ar fi scurs în Oceanul Pacific. Directorul general al AIEA Yukiya Amano declara, la sfârşitul lui octombrie că “proritatea este gestionarea apei contaminate”.

De asemenea, Coreea de Sud a apreciat că Fukushima este în continuare “o sursă de îngrijorare, în special pentru ţările riverane, din cauza scurgerilor de apă contaminată în mare”, potrivit adjunctei ambasadorului la ONU Sul Kyung-hoon. Totuşi, Seulul “este recunoscător Guvernului japonez pentru eforturile depuse cu scopul de a oferi comunităţii internaţionale informaţii pertinente”.

Amano a precizat că Agenţia a “recomandat Japoniei să implementeze o strategie eficientă şi mecanisme pe termen lung pentru gestionarea apei contaminate”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Declarația unică 2024: Schimbări în taxarea veniturilor extrasalariale

Veniturile din activități independente trebuie declarate până pe 27 în Declarația unică 2024. Cei care completează formularul, pot dona până la 3,5% din impozitul...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă