21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialCherhanale transformate în baze turistice de lux

Cherhanale transformate în baze turistice de lux

O posibilă destinaţie de vacanţă pentru turiştii grăbiţi poate fi complexul turistic de la Mila 35 din Delta Dunării. La  baza turistică Mila 35 se ajunge foarte uşor. Turiştii care apelează la serviciile acestui complex sunt preluaţi de administratorii bazei cu navele rapide de la un ponton acostat pe faleza Dunării din municipiul Tulcea, în vecinătatea hotelului Delta. După aproximativ un sfert de oră de mers cu şalupa, pe Dunăre, pe traseul din portul Tulcea spre Sulina, ajungi la Mila 35.

Convertire cu fonduri europene

Actualul hotel de la Mila 35, cu 60 de locuri de cazare, are o poveste foarte interesantă. Cornel Georgescu, patronul acestuia, spune că a intrat în afaceri turistice din întâmplare. “În urmă cu mai bine de un deceniu am cumpărat cherhanaua de la Mila 35, la rugăminţile unor prieteni şi ale pescarilor de aici, pentru a salva pescăriile din preajma municipiului Tulcea. După ce am devenit patronul pescăriei, un incendiu izbucnit într-o noapte a mistuit fosta cherhana, iar pescarii s-au răspândit rapid prin alte locuri ale Deltei. Totuşi am decis să refac cherhanaua, dar când clădirile au fost reconstruite nu am mai găsit pescari.

Un arhitect m-a sfătuit, atunci, să nu vând imobilul şi să-l reamenajez pentru turism. Astfel, am accesat un milion de euro de la Uniunea Europeană şi cu aceşti bani cherhanaua, împreună cu celelalte acareturi specifice pescăriilor, a fost transformată în bază turistică”, a spus acesta. În câţiva ani, complexul turistic Mila 35 a devenit o atracţie pentru turiştii care petrec vacanţe scurte în Delta Dunării. Principalul avantaj pentru turişti este că pot ajunge foarte uşor într-o zonă mirifică a Deltei, zonă aflată la numai trei mile maritime de municipiul Tulcea.

Din exterior, imobilele care compun baza turistică de la Mila 35 par a fi o pescărie tradiţională, dar în interior turiştii au tot confortul. În incintă există o piscină şi terenuri de sport. În lacul din curtea bazei turistice, pescarii au prilejul să-şi dovedească iscusinţa şi să mănânce apoi propriile capturi de peşte preparate de bucătarii  bazei turistice.

Croaziere pe canalele Deltei

Canalul 35, care străpunge vegetaţia luxuriantă în aval de baza turistică cu acelaşi nume, este principala cale acvatică de acces spre zonele lacustre din preajma acestei zone turistice. De la debarcaderul complexului Mila 35, turiştii sunt preluaţi în bărci cu rame, în nave rapide sau în ambarcaţiuni de tip catamaran şi sunt plimbaţi timp de câteva ore prin zonele lacustre din vecinătate sau pe traseul turistic principal al Deltei care ajunge până la Mila 23, ori în satele Maliuc şi Crişan. Mirifica zonă lacustră din preajma acestei baze turistice amplasate la doi paşi de municipiul Tulcea a devenit, mai nou, o atracţie irezistibilă şi pentru grupurile de turişti străini sosiţi în Delta Dunării cu navele de croazieră pe Dunăre.

Din acest an, debarcaderul de la complexul turistic Mila 35 a devenit zonă de popas pentru majoritatea navelor  de croazieră sosite în Portul Tulcea pe fluviu. La pontonul hotelului de la Mila 35 acostează în aceste zile de vară imensele hoteluri plutitoare care aduc în Deltă turişti din vestul Europei şi o puzderie de ambarcaţiuni turistice care-i preiau pe respectivii turişti pentru efectuarea unor plimbări pentru a vedea păsările şi peisajul mirific al Deltei.

Cele mai citite

Prăpăd în rândul antreprenorilor. A crescut cu 40% numărul firmelor radiate

Un număr de 25.292 de firme au fost radiate la nivel naţional, în primele trei luni din 2024, cu 40,53% mai multe comparativ cu...

O persoană a fost reținută la Constanța. DIICOT transmite că a comercializat diferite cantități de cocaină

La data de 1 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au decis reținerea...

Bayern Munchen a făcut egal cu Real Madrid(2-2) în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal

Bayern Munchen a terminat la egalitate cu Real Madrid, 2-2 (0-1), marţi seara, pe Allianz Arena, într-o partidă din prima manşă a semifinalelor Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă