15.9 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCFR Cluj, mars fortat spre Liga Campionilor

CFR Cluj, mars fortat spre Liga Campionilor

CFR Cluj a reusit ieri un nou succes  important in drumul echipei antrenate de Cristiano Bergodi spre preliminariile Ligii Campionilor: 2-1 cu marea rivala din provincie, Poli Timisoara. Trupa clujeana reuseste, astfel, sa isi pastreze locul secund in clasament indiferent de rezultatul disputei dintre Rapid si Steaua, si sa pregateasca in liniste etapele care urmeaza, in care va intalni toate cele trei mari echipe ale Capitalei, Dinamo, Rapid si Steaua. Daca ardelenii vor reusi sa treaca cu bine de aceste trei jocuri si, la finalul lor, sa fie tot pe pozitia a doua, atunci e foarte probabil ca acest loc secund sa fie ocupat si la finalul acestei editii a Ligii I.
Poli Timisoara, cu un nou tehnician la timona – Vali Velcea – a inceput fulminant jocul si a deschis scorul in minutul 14, prin Gigel Bucur, care si-a reamintit de calitatile sale de golgheter si a marcat cu sange rece la un contraatac de manual initiat de armeanul Karamian.
CFR Cluj a reactionat insa formidabil si a trecut la carma partidei, pe care nu a mai cedat-o pana la final. Egalarea a venit cu un minut inaintea finalului, atunci cand fundasul Panin l-a invins pe portarul timisorean Marius Popa cu un sut de la marginea careului.
CFR Cluj a dominat si repriza secunda, a avut ocazii, a pus presiune asupra echipei banatene, iar golul de 2-1 a venit dupa o grava greseala de aparare a lui Poli. La un corner, mingea a fost balbaita de timisoreni, iar fundasul central brazilian Galliassi l-a "executat" pe Popa cu un sut precis.
Chiar daca Poli Timisoara a incercat sa egaleze, marile ocazii au fost tot ale clujenilor, care au obtinut trei puncte extrem de importante in lupta pentru un loc in preliminariile Ligii Campionilor.

Primul meci pe arena "Constantin Radulescu"
Stadionul gruparii CFR Cluj si-a schimbat denumirea, noul nume fiind arena CFR Cluj – Dr. Constantin Radulescu. "Stadionul si-a schimbat denumirea, dar intentionam sa organizam si o festivitate, la care vrem sa o invitam si pe fiica doctorului Radulescu. Nu stim deocamdata cand vom face acest lucru", a spus presedintele clubului CFR, Iuliu Muresan.
Constantin Radulescu s-a nascut la Bucuresti, s-a format si consacrat ca fotbalist la U Cluj, dar a facut istorie la CFR.
A fost antrenorul care a promovat in premiera formatia feroviara in Divizia A, in 1969, si cel care a insistat pe langa sefii Regionalei de Cai Ferate Cluj sa construiasca stadionul din cartierul Gruia. Arena a fost data in folosinta in 1973.

CFR Cluj a obtinut in aceasta primavara 13 puncte din 15 posibile, cu patru victorii si un egal (1-1, acasa, cu Ceahlaul).

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Vopseaua pentru exterior: reînnoiește aspectul pereților exteriori ai locuinței tale

Zugrăvirea exterioară a casei este un proiect îndelungat și complex, dar care, la final, oferă o mulțime de beneficii. Pentru obținerea rezultatelor dorite, trebuie...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă