17.7 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialCetăţean american, ucis în confruntări în Egipt

Cetăţean american, ucis în confruntări în Egipt

Un cetăţean american a fost ucis vineri, la Alexandria, în confruntări între susţinători şi opozanţi ai preşedintelui egiptean Mohamed Morsi, relatează Mediafax.

Iniţial, televiziunea publică a anunţat “moartea unui fotograf-jurnalist de naţionalitate americană în confruntări în Alexandria”, iar o sursă medicală a confirmat pentru AFP “decesul unui cetăţean american în vârstă de 21 de ani, atins de tiruri cu alice şi transportat la spital”.

Ambasada Statelor Unite la Cairo a anunţat că anchetează aceste informaţii. “Suntem la curent cu informaţiile despre moartea unui cetăţean american. Căutăm să le confirmăm”, a declarat pentru AFP un responsabil al ambasadei.

Şeful securităţii de la Alexandria (nord), Amine Ezzedine, a confirmat că un american “care făcea fotografii” a fost ucis în confruntări. Ezzedine a mai indicat că americanul lucra la centrul cultural american din Alexandria.

Un egiptean a fost de asemenea ucis în ciocnirile din Alexandria, conform surselor medicale.

Confruntări între susţinătorii şi opozanţi ai preşedintelui au izbucnit joi seara în faţa sediului Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), braţul politic al mişcării Fraţii Musulmani, din care provine Morsi, în nordul ţării, soldate cu un mort şi 30 de răniţi, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Cele mai citite

Candidat PSD la primărie, acuzat de corupție și un prejudiciu de 5,7 milioane de lei

Toma Sandu, un apropiat al familiei Bădălău, s-a prezentat miercuri în fața procurorilor DNA pentru a fi informat cu privire la calitatea sa...

Iohannis a promulgat legea prin care se produce energie electrică din resurse eoliene offshore

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi Legea care reglementează cadrul general necesar implementării în România a proiectelor de producere a energiei electrice din resurse...

Banner de campanie al lui Nicușor Dan, lângă bălării de peste 1 m înălțime. FOTO

Imagini surprinse de jurnaliștii cotidianului național ROMÂNIA LIBERĂ arată iarbă și buruieni înalte de peste un metru, în mijlocul Capitalei, lângă Palatul Parlamentului, pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă