21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialCET Reşiţa, pe linie moartă

CET Reşiţa, pe linie moartă

CET Energoterm a ajuns la final de drum. După ce în toamnă a intrat în insolvenţă din cauza managementului prost şi a datoriilor către furnizorii de gaz şi apă, dar şi la stat, societatea nu a mai reuşit să-şi prelungească, din această lună, contractul cu furnizorul de gaz. În aceste condiţii, autorităţile locale reşiţene încercă să pună în aplicare planul B, CET 2010, un serviciu în mâna căruia va sta soarta distribuţiei de agent termic.

De ce au apărut problemele

Situaţia critică a CET-ului a apărut la începutul lunii, când, ca urmare a datoriilor de peste 156 de miliarde de lei vechi pe care le-a avut societatea la E.On, compania de termoficare nu a mai primit gaz. Totuşi, cei 5.000 de abonaţi la CET, printre care şi instituţiile publice din Reşiţa au primit apă caldă ca urmare a înţelegerii dintre Primăria Reşiţa şi Societatea E.On Gaz.

Societatea CET 2010 s-a înfiinţat în luna octombrie a anului trecut, prin decizia Consiliului Local Reşiţa, după ce autorităţile locale au prevăzut sfârşitul Societăţii CET Energoterm. Acum, toţi cei 197 de angajaţi se află în preaviz. În funcţie şi de nevoile de personal ale CET 2010, urmează ca fiecare angajat să decidă dacă vrea să rămână la noul serviciu înfiinţat sau dacă rămâne în şomaj cu salarii compensatorii.

Autorităţile locale spun că „următorul pas este scoaterea la licitaţie a celor două servicii asigurate de CET: producţia şi distribuţia de agent termic şi apă caldă în Reşiţa”

În 1989, CET-ul avea aproximativ 25.000 de abonaţi – persoane fizice, iar, în prezent, numărul acestora a ajuns circa 3000.

Cele mai citite

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...

Dopamina politicii sau genetica minciunii

Oamenii politici care nu-și recunosc greșelile, devin antipatici. Tac sau își raționalizează răspunsul, se uită în jur și-și recalibrează discursul. Avem un recul când...

Sarea recristalizată din România care provine dintr-un zăcământ vechi de 2 milioane de lei

Sarea recristalizată vândută de compania de stat Salrom provine dinte-un depozit vechi de 2 milioane de ani, a transmis Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: „Știați...
Ultima oră
Pe aceeași temă