7.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

CES 2013: Huawei a lansat un smartphone cu Windows 8

Huawei a prezentat primul său smartphone cu Windows Phone 8, HUAWEI Ascend W1, în cadrul CES 2013, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro.

Modelul Ascend W1 măsoară 10.15 mm în grosime şi încorporează un ecran IPS LCD 480 x 800 de 4 inci cu tehnologia OGS, precum şi procesorul dual-core Qualcomm SnapdragonTM S4 MSM8230 de 1.2 GHz si GPU-ul Adreno 305. Cu o baterie de 1950 mAh, Ascend W1 are un timp de standby de 470 orei, cel mai mare timp dintre smartphone-urile din categoria sa.  Smartphone-ul vine într-o varietate de culori precum albastru, roşu, negru şi alb.

Ecranul Start din meniul Windows Phone 8 permite customizarea şi fixarea de Live Tiles cu subiecte de interes personal şi update-uri în timp real. În plus, ecranul de blocare dinamic va afişa fotografiile şi update-urile selectate de utilizator, chiar şi atunci când telefonul este blocat.

„Inspirat de oameni, Ascend W1 este o combinaţie între filosofia de design Huawei, centrată pe utilizator, şi platforma Windows Phone 8, pentru a le aduce consumatorilor o alternativă competitivă.” a declarat Richard Yu, CEO, Huawei Consumer Business Group. „Adăugarea modelului Ascend W1 la portofoliul nostru de produse oferă acces consumatorilor la o gamă şi mai variată de smartphone-uri Huawei. La un preţ cu care consumatorii vor rezona, Ascend W1 subliniaza angajamentul nostru de a aduce smartphone-urile la îndemâna oricărui consumator, indiferent cine e sau ce îşi doreşte de la telefonul său.” – a adăugat Richard Yu.

„Suntem bucuroşi să lucrăm cu Huawei pentru a extinde portofoliul nostru de produse către locaţii şi categorii de preţ noi, permiţând mai multor oameni să experimenteze platforma Windows Phone 8 în timp ce se bucură de caracteristicile unice ale modelului Ascend W1,” a declarat Terry Myerson, Vice Preşedinte al diviziei Windows Phone.

HUAWEI Ascend W1 va fi disponibil în China şi Rusia începând din ianuarie 2013, urmând ca apoi să ajungă şi în Europa de Vest, Orientul Mjlociu, SUA şi alte ţări selecţionate.

Ultima oră
Pe aceeași temă