14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCernea vs. Zgonea. Război stilistic în Parlament

Cernea vs. Zgonea. Război stilistic în Parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, vrea să impună până la sfârşitul anului un cod de conduită în rândul parlamentarilor. Majoritatea aleşilor sunt de acord cu noul cod, excepţie face Remus Cernea.

„Un astfel de regulament vizează forma şi nu fondul problemelor pe care le are Parlamentul”, spune Cernea. Deputatul spune că nu va accepta să se tundă sau să renunţe la tricourile cu trupe rock.

„Nimeni să nu cuteze în Parlament să se atingă de pletele mele. Eu voi rămâne acelaşi. Îmi pregătesc tricourile cu Metallica, cu Pink Floyd şi cu alte trupe rock special să le duc în Parlament”, declară Remus Cernea pentru Gandul.info.

„Domnul Zgonea să nu uite că a stat lângă Roger Waters. Să-mi interzică mie să vin la pupitrul Camerei Deputaţilor cu un tricou rock e ca şi cum i-ar interzice lui Waters. O astfel de măsură e irelevantă, aminteşte de impunerea uniformei şi cravatei la pionieri”, a conchis deputatul.

Valeriu Zgonea a declarat că fiecare parlamentar trebuie „să aibă o ţinută demnă şi oficială”. Astfel, noul cod vestimentar va interzice fustele scurte sau rochiile decoltate, precum şi tricourile colorate şi blugii.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...
Ultima oră
Pe aceeași temă