19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialCel puţin opt morţi într-un atentat comis într-un supermarket din Kabul

Cel puţin opt morţi într-un atentat comis într-un supermarket din Kabul

Cel puţin opt persoane, între care trei străini, au fost ucise vineri într-un atentat sinucigaş comis într-un supermarket din Kabul foarte frecventat de occidentali, atacul fiind revendicat de talibani, informează AFP, potrivit Mediafax.

“Opt persoane au fost ucise şi şase rănite în atentatul care a vizat supermarketul Finest”, situat într-un cartier unde sunt numeroase ambasade, a declarat Mohammad Ayoub Salangi, şeful poliţiei din Kabul.

“Există străini printre victime”, există şi un copil şi femei, iar trei sau patru răniţi sunt în stare critică”, adaugă oficialul afgan.

Corespondentul AFP a văzut şapte cadavre, între care cel al unei femei şi al unui copil.

“Trei străini au fost ucişi în atentat, iar trei angajaţi ai supermarketului au fost răniţi”, a declarat Hasmatullah Stanikzai, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul.

Un alt oficial din cadrul poliţiei, Mohammad Zahir, a declarat că a fost vorba de un atentat sinucigaş.

Atentatul a fost revendicat de purtătorul de cuvânt al rebelilor talibani, Zabihullah Mujahid, precizând că au fost vizaţi angajaţii unei firme de securitate americană.

“Angajaţii şi şeful companiei Blackwater patrulau prin supermarket când unul dintre oamenii noştri a atacat. A deschis focul iar apoi s-a aruncat în aer, omorând mai multe persoane, inclusiv echipa Blackwater”, a precizat reprezentantul talibanilor.

Numeroase atentate au loc la Kabul, multe vizând străini, consideraţi complici ai Guvernului afgan.

Înlăturaţi de la putere la sfârşitul anului 2001 de o coaliţie internaţională condusă de Statele Unite, talibanii şi aliaţii lor atacă frecvent trupele internaţionale şi membri ai administraţiei Hamid Karzai.

Cele mai citite

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă