12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialCel puţin 56 de membri ai forţelor regimului sirian, executaţi de Al-Qaida

Cel puţin 56 de membri ai forţelor regimului sirian, executaţi de Al-Qaida

 Aripa siriană a reţelei Al-Qaida şi aliaţii săi au executat cel puţin 56 de membri ai forţelor regimului sirian, pe un aeroport militar pe care l-au cucerit recent în nord-vestul ţării, a anunţat sâmbătă o organizaţie neguvernamentală, citată de AFP în pagina online și transmis de Mediafax.

"Cel puţin 56 de membri ai regimului, care erau ţinuţi prizonieri de Frontul Al-Nusra şi de alte grupări islamiste, au fost executaţi pe aeroportul Abu Duhur", în provincia Idleb, a afirmat Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

El a declarat pentru AFP că execuţiile au avut loc la începutul săptămânii, dar OSDO, care dispune de o amplă reţea de surse medicale în Siria, nu a putut confirma informaţia decât sâmbătă.

"Armata Cuceririi", coaliţia care regrupează Al-Nusra şi alte grupări rebele, a cucerit la 9 septembrie aeroportul Abu Duhur, ultima bază militară a armatei în provincia Idleb.

În momentul cuceririi aeroportului, coaliţia a ucis şi a luat ostatici zeci de membri ai forţelor regimului.

Prezenţa regimului în provincia Idleb se limitează acum la satele şiite Foua şi Kafraya, apărate de miliţiile pro-regim şi de combatanţii mişcării şiite libaneze Hezbollah.

"Armata Cuceririi" şi-a intensificat vineri ofensiva asupra celor două sate, unde a organizat nouă atentate cu maşină-capcană, dintre care şapte comise de kamikaze, a precizat OSDO.

Atacul a provocat moartea a cel puţin 21 de membri ai forţelor regimului şi a 17 combatanţi ai "Armatei Cuceririi".

Unul dintre kamikaze a reuşit chiar să pătrundă în satul Foua, omorând şapte civili, între care doi copii, a declarat Abdel Rahmane.

Confruntările violente şi tirurile de obuze asupra celor două sate continuau şi sâmbătă.

Cele mai citite

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Divina Revelație: Cele Zece Porunci de pe Muntele Sinai

Cele Zece Porunci, o listă de precepte religioase care, conform mai multor pasaje din Exod și Deuteronom, au fost revelate divin lui Moise pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă