18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialCel puţin 41 de morţi şi mii de americani izolaţi în continuare,...

Cel puţin 41 de morţi şi mii de americani izolaţi în continuare, după uraganul Irene

Bilanţul morţilor a ajuns la 41 în Statele Unite, la două zile după trecerea uraganului Irene, iar echipele de salvatori continuau să încerce marţi să ajungă la miile de americani izolaţi de inundaţii în statele Vermont, New Jersey şi New York, relatează AFP, potrivit Mediafax.

În jurul localităţii Wilmington din Vermont, drumul principal este blocat de noroi. Şi alte numeroase drumuri sunt blocate, după ce uraganul Irene a adus un volum de precipitaţii echivalent cu cel din două luni de ploi (21 centimetri), în mai puţin de 24 de ore.

“Problema este lipsa de acces”, a declarat Dave Miller, comandantul operaţiunilor de urgenţă. Echipele continuă să scoată vehicule din apă şi noroi, îndepărtând, concomitent, arborii căzuţi pe drumurile publice, care au produs avarii reţelelor electrice.

În numeroase locuri este necesar ca ajutoarele de urgenţă să fie distribuite locuitorilor cu ajutorul bărcilor sau pe cale aeriană.

Situaţia este asemănătoare în mai multe regiuni din statele New Jersey şi New York, unde şcoli şi centre comunitare au fost transformate în adăposturi.

Potrivit datelor oficiale, cel puţin 41 de persoane au murit în timpul trecerii uraganului Irene prin Statele Unite, dintre care şapte în New Jersey şi şase în statul New York.

Secretarii pentru Securitate Internă Janet Napolitano şi pentru Agricultură Tom Visack urmau ca marţi să efectueze vizite în Virginia şi North Carolina, pentru a evalua pagubele.

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă