17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialCel puţin 15 avioane ruseşti au aterizat în Siria, în ultimele două...

Cel puţin 15 avioane ruseşti au aterizat în Siria, în ultimele două săptămâni

Cel puțin 15 avioane ruse de tip cargo cu “echipamente și personal” au aterizat, în ultimele două săptămâni, la baza militară din provincia Latakia, în vestul Siriei, a indicat, sâmbătă, o sursă militară citată de Agerpres.

“De două săptămâni și până sâmbătă dimineața, un avion cargo rus aterizează în fiecare dimineață la baza militară Hmeimim”, situată în provincia Latakia, care este unul din principalele fiefuri ale președintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat sursa menționată, sub acoperirea anonimatului, scrie AFP.

Citeşte şi: Putin ar putea ataca Statul Islamic, cu sau fără SUA

Potrivit sursei, “cel puțin 15 avioane de acest tip, purtând culorile drapelului rus, au transportat echipamente și personal” la această bază situată pe aeroportul civil și militar Bassel al-Assad, la 25 de kilometri sud de orașul Latakia.

Avioanele sunt însoțite la aterizare și decolare de avioane de vânătoare, “ca protecție”, a declarat sursa citată.

“Camioane de tonaj mediu vin apoi pentru descărcarea avioanelor și transportarea încărcăturii în afara aeroportului”, a adăugat aceeași sursă.

Citeşte şi: Fostul director CIA lansează acuzații GRAVE la adresa lui Putin

AFP notează în contextul acestor informații că Washingtonul și-a manifestat în ultima perioadă îngrijorarea cu privire la consolidarea prezenței militare ruse în Siria prin trimiterea de avioane de luptă, sisteme de apărare aeriană și echipamente moderne.

Dacă desfășurarea rusă va fi confirmată oficial și dacă aceasta va fi și utilizată, ar fi primul angajament oficial al Rusiei într-un teatru de război de la intervenția sovietică în Afganistan, în 1979.

 

Cele mai citite

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

CSM București, campioana României. „Tigroaicele” au reușit o nouă triplă

CSM București a învins-o sâmbătă pe CSM Târgu Jiu cu scorul de 30-27, în Sala Apollo din Capitală, în etapa cu numărul 24 din...
Ultima oră
Pe aceeași temă