10.3 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeSpecialCel mai frumos bulion de la Gabriela Firea | OPINIE

Cel mai frumos bulion de la Gabriela Firea | OPINIE

În fiecare zi ne uităm la balcoane. De fiecare dată le admirăm tăcut, de la distanță. Chiar se simțea nevoia unui concurs pe Capitală. Noroc cu viziunea Gabrielei Firea.

Să tot vizionezi balcoane pe vremea asta frumoasă! Despre ce vorbeam? Aaa, despre concursul „Cel mai frumos balcon“. Să vezi de-acum chiloți fluturând, mileuri atârnând, canari cântând și tencuială căzând. O feerie. Mă trec niște fiori doar când mă gândesc la etalonul acestui concurs. Ce s-or face ăia fără balcoane? Ar trebui să găsească doamna primar o soluție ca să nu existe discriminare. Poate „Cel mai frumos șobolan din beci“? Sau „Cea mai împuțită ghenă“? Ar fi câteva idei interesante de împodobit șobolanul casei sau mormanul de gunoi. Ar putea să apară designerii de balcoane, beciuri și ghene. O întrea­gă industrie orizontală. Sunt convins că doamna primar va avea o idee genială și în această privință.

Față de această idee pură, de competiție intelectuală a esteticului citadin, ar mai fi câteva direcții la îndemâna Gabrielei Firea.

Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane să organizeze lunar concursul „Cel mai frumos copârșeu“, iar la sfârșitul anului cei 12 câștigători vor fi vedetele calendarului instituției după modelul calendarului Pirelli. Pentru Crematorii va fi o competiție separată, similară cu Cupa României, dar denumită Urna Capitalei. În anii electorali, concursul va fi suspendat ca să nu fie confuzii.

Administrația Străzilor va oferi o excursie de o săptămână în cel mai mare crater din asfalt ce va fi desemnat cu ajutorul șoferilor care vor reuși să se întoarcă și să povestească.

Administrația Spitalelor îl va scoate în lumina lămpilor din sălile de operație pe cel mai puternic bolnav. 

Adică acela care a reușit să dea piept cu cele mai multe infecții nosocomiale, care a reușit să scape cu cele mai puține daune după impactul cu sistemul sanitar și a reușit să se facă bine doar privind la fotografia Gabrielei Firea care l-a vegheat de pe noptieră de n-a putut să închidă ochii nici anesteziat. 

Ar mai fi Cea mai bună saună de la RATB, competiția fiind separată pe autobuze, troleibuze și tramvaie. 
Aici departajarea se va face la litru. 

Dacă m-ar fi întrebat cineva, aș fi vrut să discutăm despre cei mai fericiți și educați elevi dintr-o școală bucureșteană, despre cele mai moderne și civilizate spitale din Europa, despre cei mai amabili și mai bine pregătiți funcționari publici. Cam asta ar demonstra competența unui primar. Apoi, nu m-ar fi deranjat deloc un concurs de balcoane.    


Citește și:  Gabriela Firea vrea să încurajeze cetățenii să participe la înfrumusețarea Bucureștiului. Va fi lansat un concurs pentru cea mai frumoasă faţada, cea mai frumoasă curte, cel mai frumos balcon şi cea mai frumoasă fereastră

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, dorește să încurajeze asociațiile de proprietari și cetățenii să participe efortul de ecologizare şi înfrumuseţare a Bucureştiului. Astfel, municipalitatea ar putea acorda premii pentru cele mai frumoase ferestre, balcoane, curţi şi faţade de clădiri din Bucureşti.


 

Cele mai citite

O femeie de 33 de ani din Bistrița a fost ucisă de soțul ei în urma unui conflict

O femeie în vârstă de 33 de ani a fost găsită moartă, sâmbătă după-masă, într-un imobil din municipiul Bistriţa, existând suspiciunea că aceasta a...

România va investi 2,5 miliarde de euro în diversificarea energetică

România va investi, până în anul 2027, 2,5 miliarde de euro în diversificarea energetică și economică a județelor din țară dependente de industrii intensive...

Rusia – Ucraina, ziua 647: Putin și Zelenski, strategii de întărire a armatelor

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care ordonă creşterea cu 15% a numărului militarilor din cadrul armatei, dispoziţie pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă