11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Ce spun MAE și TAROM despre românii blocați în aeroportul din...

UPDATE. Ce spun MAE și TAROM despre românii blocați în aeroportul din Amman

UPDATE. Reprezentanţii companiei TAROM arată, într-un comunicat, că aeronava cu care trebuiau să ajungă la Bucureşti cei 38 de români blocaţi pe un aeroport din Amman a decolat fără pasageri din cauza întârzierilor şi depăşirii timpului de lucru de către echipaj, prioritatea fiind siguranţa călătoriilor.

Având în vedere timpul de transfer al pasagerilor de la un aeroport la celălalt, precum şi procedurile de securitate anvoioase, echipajul TAROM de pe cursa RO 188 a depăşit timpul legal de lucru. Din acest motiv aeronava s-a reîntors la Bucureşti fără pasageri la bord, arată reprezentanţii Tarom.

Ministerul Afacerilor Externe informează că reprezentantul TAROM la Amman face demersuri pentru ca românii rămași în capitala Iordaniei din cauza unei curse anulate să fie îmbarcați la bordul curselor unor companii aviatice partenere.

Conform datelor obținute de Ambasada României la Amman, în cursul nopții precedente, aeronava TAROM care efectua o cursă de linie către Amman nu a putut ateriza pe aeroportul din capitala Iordaniei din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (ceață densă), fiind redirecționată către un alt aeroport din apropiere. Aeronava a aterizat la orele 01:30 a.m., iar la 03:40 a.m. a decolat, conform orarului de zbor, pentru cursa de retur către București.

Ministerul de Externe precizează că, din cauza unor deficiențe organizatorice, cei 38 de pasageri care urmau să se îmbarce pentru cursa retur nu au fost transportați la aeroportul de pe care a decolat aeronava. Ulterior, ei au fost cazați la un hotel din proximitate.

Potrivit celor precizate de reprezentantul companiei TAROM la Amman la solicitarea misiunii diplomatice, acesta întreprinde în prezent demersuri pentru îmbarcarea pasagerilor rămași în Amman la bordul curselor unor companii aviatice partenere. Majoritatea pasagerilor sunt rezidenți în Iordania și și-au amânat plecarea pentru următoarea cursă TAROM, care va zbura marți.

Un grup de 38 de români sunt blocaţi de 12 ore pe aeroportul Amman din Iordania, după ce cursa Bucureşti-Amman-Bucureşti, care trebuia să decoleze duminică, la ora 3 a.m, de pe aeroportul Amman a fost deviată pe alt aeroport iordanian, pasagerii nefiind anunţaţi.

"Cursa de la Amman operată de compania Tarom a aterizat dimineaţă pe aeroportul Otopeni, dar avionul a venit gol, fără pasageri. Cei de la Tarom ne-au furnizat un număr de telefon la care pot suna toţi cei interesaţi de acest zbor", a spus un reprezentant al biroului de Informaţii Sosiri de pe aeroportul Henri Coandă din Capitală.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă